Deel dit artikel
-

Winstval UBS deels door Facebook

De Zwitserse bank UBS overweegt om de Nasdaq voor de rechter te slepen. UBS zegt 349 miljoen Zwitserse frank (290 miljoen euro) te hebben verloren als gevolg van de problemen tijdens de beursgang van Facebook.

UBS kreeg vele orders binnen die niet tijdig verwerkt konden worden, onder meer van rijkere klanten. De schermenbeurs kon de grote vraag niet verwerken en vanwege de snel dalende koers hebben beleggers te veel voor hun aandelen betaald.

De winst van UBS daalde tot 425 miljoen frank (353 miljoen euro), terwijl vorig jaar nog ruim 1 miljard frank winst werd geboekt. Analisten hadden op een winst van 1,1 miljard frank gerekend.

Overigens is niet de volledige winstdaling te wijten aan het Facebook debacle. En er dreigt een nog veel grotere ramp nu de bank samen met RBS en Barclays wordt gezien als de hoofdrolspelers van Libor-gate, de manipulatie van de leentarieven die banken elkaar in rekening brengen.

Technologiebeurs Nasdaq maakte eerder deze maand bekend dat het gedupeerde investeerders wil compenseren en daarvoor een fonds van 40 miljoen dollar opricht. Dat bedrag werd later nog een met 22 miljoen dollar verhoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond