Deel dit artikel
-

WMC 2008: Sony lanceert nieuwe multimedia-lijn

Onder de naam Xperia heeft Sony Ericsson zondag in Barcelona tijdens het Mobile World Congress een nieuwe lijn mobiele telefonie-producten aangekondigd, waaronder de X1, het eerste multimedia-toestel van het bedrijf dat onder Windows Mobile draait.

Volgens Rikko Sakaguchi, directeur strategie van Sony Ericsson, is Windows Mobile slechts een van de systemen die zijn bedrijf bieden. "We vonden Windows Mobile goed passen bij dit specifieke product, maar dat betekent niet dat we exclusief voor het Microsoft-platform kiezen."

De X1 is het eerste toestel van Sony Ericsson dat onder Windows Mobile draait. De aankondiging kwam als een grote verrassing voor de journalisten op de persconferentie in de Top Studio’s in Barcelona, want Sony Ericsson hield tot dusverre, net als Nokia, vast aan het eigen Symbian platform.

Sony Ericsson lanceerde in Barcelona ook nog de G700 en G900 ‘touchscreen organisers’. Beide Symbian-toestellen zijn voorzien van aanraakscherm en agenda-functies, waaronder een Notes-applicatie met handschriftherkenning.

Sony Ericsson wil zich meer gaan richten op toestellen die specifieke behoeftes vervullen. De agendafuncties zijn daarvan een goed voorbeeld, zegt het bedrif.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond