Deel dit artikel
-

WOL krijgt nieuwe voorzitter; inkomsten e-commerce dalen

Er komt ook weer eens goed nieuws van Worldonline . Het bedrijf stelt James Kinsella, nu nog CEO van MSNBC.com , aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. De kwartaalcijfers laten een omzet groei van bijna veertig procent zien ten opzichte van Q4 1999, maar het verlies nam toe ook toe van 60 tot 100 miljoen euro. De inkomsten uit e-commerce daalden tot 2,4 miljoen (was 5,5 miljoen).

Die laatste daling komt volgens WOL door het drukke kerstseizoen dat nu gecompenseerd wordt. De cijfers over het aantal gebruikers is zonniger; dat zijn er nu 2,2 miljoen, een stijging van 84,5 procent ten opzichte van de 1,2 miljoen op 31 december 1999.

Binnen de omzet stegen de inkomsten uit Internet-toegang met 101 procent van14,8 miljoen euro tot 29,7 miljoen. Niet alleen kwamen er namelijk meer abonnees, ze bleven per keer ook langer online.

De advertentie-inkomsten stegen met 12 procent van 641.000 euro in het vierde kwartaal
van 1999 tot 720.000 euro in het eerste kwartaal van 2000. WOL geeft zelf al aan dat de inkomsten uit advertenties en e-commerce op dit moment nog veel te laag zijn. Dit zullen, via een "agressief beleid" nieuwe speerpunten worden voor de komende periode. WOL verwacht dat het aantal abonnees in het volgende kwartaal sterk zal blijven groeien.

Kinsella start 1 juni in zijn nieuwe baan. Daar zal hij zich ondermeer bezighouden met het opkrikken van de advertentie-inkomsten, zoals hij ook bij MSNBC.com doet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond