Deel dit artikel
-

Wolters Kluwer koopt Duitse deel LexisNexis

De Duitse tak van uitgeefconcern Wolters Kluwer heeft LexisNexis Duitsland overgenomen van Reed Elsevier. Wolters Kluwer wil hiermee de eigen positie als online informatieaanbieder voor de juridische markt versterken.

Financiële details worden niet vrijgegeven en de acquisitie moet nog worden goedgekeurd door toezichthoudende instanties. Eind dit jaar zal de deal worden afgerond.

Met de acquisitie, breidt Wolters Kluwers het portfolio van online juridische diensten uit met de juridische databank van Lexis Nexis. LexisNexis Duitsland levert juridische informatie aan onder meer advocaten en overheden en telt meer dan 200 werknemers.

“De aquisitie is een belangrijke stap om Wolters Kluwers neer te zetten als een allesomvattende online informatieaanbieder van juridische informatie”, aldus de woorden in het persbericht.

Met de overname komt ook het merk ZAP, dat onder LexisNexis Duitsland valt, in handen van Wolters Kluwer. Het portfolio van ZAP omvat onder meer tien tijdschriften die zich richten op de juridische markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond