Deel dit artikel
-

Wolters-Noordhoff zet lesmateriaal gratis online

Wolters-Noordhoff maakt voor een periode van een jaar lesmateriaal vrij beschikbaar via internet. De uitgever zegt dat het initiatief "aansluit" bij KPN's aanbod om scholen kosteloos van breedband te voorzien. Van een gezamenlijk plan is echter geen sprake, aldus een woordvoerder.

Vorige week maakte KPN bekend dat het een groot aantal scholen kosteloos wil voorzien van breedband internet. Scholen mogen vanaf 1 januari 2004 zelf hun internetaanbieder kiezen en KPN heeft de scholen al een aanbod gedaan voor drie jaar gratis breedband internet. Het aanbod is bekritiseerd door onder meer de Nederlandse Vereniging van Internetproviders (NLIP).

In een persverklaring over het aanbieden van lesmateriaal via internet zegt Wolters-Noordhoff nu: "Wolters-Noordhoff ondersteunt dit aanbod van KPN en de combinatie van twee initiatieven zal het gebruik van ict in het het onderwijs versnellen en verbeteren."

"Nee, we hebben via de media van de plannen van KPN vernomen", zegt woordvoerder Stephan de Valk van Wolters-Noordhoff op de vraag of er vooraf met KPN overleg is geweest over deze combinatie. "We ondersteunen het omdat scholen daarmee massaal over een goede verbinding voor breedband internet kunnen beschikken. Velen hebben nu een prima verbinding, maar niet allemaal."

"Het aanbieden van lesmateriaal via internet maakt onderdeel uit van onze mixed media methode ", zegt De Valk. "In bijvoorbeeld de boeken die er in de klas gebruikt worden, staat vermeld waar er meer informatie online is te vinden." Nu bestaat dit lesmateriaal uit 30 sites met in totaal zevenduizend pagina's, dit aanbod komt kosteloos beschikbaar in het huidige schooljaar. In de komende twee jaar wordt het online lesmateriaal uitgebreid naar 30 duizend pagina's.

De Valk vergelijkt de huidige openstelling van het online gedeelte met de 'probeersetjes' die scholen ook kunnen opvragen van lesmateriaal. Het lijkt er ook op dat Wolters-Noordhoff hiermee een promotiemiddel voor zijn mixed media methode heeft gevonden. De Valk zegt het "prima" te vinden wanneer het resulteert in betalende klanten, over het huidige aantal klanten voor de mixed media lespakketten laat hij zich niet uit. Aan het eind van het schooljaar volgt een evaluatie van de 'proefperiode' voor het online lesmateriaal.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost Becking The Mediator Group

Dit is goed nieuws. In Nederland durfden educatieve uitgeverijen jarenlang niets omdat ze bang waren voor hun papieren inkomsten. Daarom gebeurde er weinig in dit veld, waar geld voor innovatie een eeuwig probleem is/was. Met deze initiatieven krijgt on-line educatie eindelijk de serieuze en geïntegreerde aandacht die het Nederlandse onderwijs verdient. Joost Becking

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond