Deel dit artikel
-

Ximon breidt uit met filmtitels RTL

De digitale videotheek Ximon breidt zijn assoritment uit met tientallen titels van RTL Nederland. De partijen leggen een kiem voor een langdurige samenwerking.

Hierdoor kunnen Nederlanders via hun smart-tv, tablet of het web oude klassiekers bekijken. Belangstellenden kunnen bij Ximon terecht met een abonnement, een prepaidaccount of betalen per film.

De films van RTL zijn inmiddels opgenomen in het assortiment.

Ximon is de grootste aanbieder van Nederlandse film en internationale crossover en arthouse movies. De videotheek is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. Via dit kanaal blijven ruim drieduizend oudere films courant en direct beschikbaar.

‘De films Karakter (1997) en Antonia (1995) hebben beide een Oscar gewonnen in categorie ‘Beste Buitenlandse Film’. Absolute Nederlandse topfilms als De Lift (1983), Abel (1986), De Noordelingen (1992), Ciske de Rat (1984) en Amsterdamned (1988), krijgen hiermee een plek binnen de totale on demand film-en seriecatalogus van Ximon.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond