Deel dit artikel
-

Xs4all combineert Digitenne met adsl

Met een ludieke actie bij de vestigingen van de kabelaars UPC (Schiphol Rijk) en Casema (Den Haag) heeft Xs4all vanochtend de aandacht willen vestigen op een nieuw abonnement met zowel adsl als Digitenne. Werklui trokken in geel-zwarte werktentjes symbolisch de kabels uit de grond, onder het motto: 'Eindelijk, de kabel kan eruit!'

Internetgebruikers die al een adsl-verbinding hebben via het KPN-netwerk, betalen nu 7,95 euro voor Digitenne. Daarnaast zet Xs4all de concurrentie nog even op scherp met de combinatie van draadloos adsl en Digitale TV van KPN voor 69 euro (inclusief monteurskosten, modem, aansluitkosten adsl en apparatuur van Digitenne).

Op een speciale internetpagina www.dekabelkaneruit.nl wordt de consument aangemoedigd om zijn kabelabonnement te zeggen. De actie is opmerkelijk omdat KPN, de moedermaatschappij van Xs4all, eerder dit jaar toenadering heeft gezocht tot de kabelmaatschappijen. Vanaf oktober is KPN wederverkoper van Digitenne geworden, een organisatie waar het telecombedrijf zelf ook een belang heeft. Bij UPC waren ze vanochtend niet onder de indruk: “KPN heeft kennelijk te weinig klanten.”

Deel dit bericht

14 Reacties

JanPeter

Ludiek maar zo on-Xs4all om zich te lenen voor een misleidende KPN stunt. De kabel kan namelijk helemaal de grond niet uit. ADSL gaat immers over KPN's koperkabeltjes. Ik heb XS4ALL nog geen WiFi of UMTS aanbiedingen zien doen die daar mee kunnen concurreren. ADSL zal de komende jaren achter gaan lopen bij de capaciteit van Kabel Internet (100Mbps!) en de kwaliteit en capaciteit van Digitenne is werkelijk om te huilen zo slecht. 20 kanalen op VHS kwaliteit is achterhaald. Zelfs Televisie via IP is van hogere kwaliteit, dat bewijst Casema met haar TV Portal: streams werkelijk van DVD kwaliteit. En nee, via ADSL is dit niet op schaal te realiseren… hence the halt of XS4ALL's ADSL TV test… het kan wel via de EuroDocsis kabel… XS4ALL zou dolgraag haar diensten op de kabel aanbieden maar sinds KPN moeder is geworden is dat vloeken in de kerk…  

Koos Koets

JanPeter maakt een grote denkfout, de concurrentie op het Breedband net zit hem niet in puur snelheid!Chello heeft laatst weer hun snelheden omhoog gegooit, leuk en aardig, maar als je dan met 65 gig verbruik in 1 maand gelijk een mailtje krijgt dat je snelheid naar het minimum wordt gezet wegens het overschrijden van de fair use policy, wat moet je dan met die snelheid? Snelheid is alleen leuk als je bruut wilt downloaden, om breedband tv te kijken heb je aan 4 mbit echt wel genoeg. Zelfs met een 300k stream vind ik de kwaliteit al ruim voldoende. Daarnaast is Xs4all qua diensten en service 1 van de top providers van Nederland, nog maar niet te spreken van hun privacy beleid.

Dirk Jan Siephen

Koos, de snelheid is wel degelijk van belang voor de kwaliteit en volumes van TV streams. ADSL TV is net als ADSL overhyped, want juist daar zitten de grootste technische bottlenecks. Het is niet voor niets dat KPN grijpt naar het alternatief van Digitenne en de kabelaars inmiddels al hogere kwaliteit IP streams gaan bieden… 300K is leuk maar de massa zal straks DVD kwaliteit eisen voordat men wil gaan betalen voor content. En daar is het iedereen uiteindelijk toch om te doen? Niet dat jij gratis een journaaltje op 300K kan bekijken. Wat betreft de Fair Use Policies, de ADSL partijen zijn leading in het beperken van bandbreedte, de kabel is vaak ruimer. Daarnaast, als de streams zoals van Casema in-network worden uitgeserveerd, zijn er geen dataverkeer kosten en kunnen dus los staan van limieten voor regulier dataverkeer. Ben tevreden klant van XS4ALL, maar deze actie is inderdaad misleidend, jammer dat ze zich voor KPN's karretje laten spannen.

Bas

Digitenne? De partij waarvan de helpdesk mij adviseerde om het raam open te zetten als de ontvangst niet goed was? Ik zeg succes of beter, sterkte!

Observant

De concurrentie zit niet stil, als ADSL het niet meer kan bijbenen met de kabel, lanceert KPN de opvolger van ADSL, VDSL. En dan beginnen we weer van voren af aan. Overigens in het inderdaad zo dat het DigiTenne-aanbod erg slecht is. De kwaliteit is matig, het aantal zenders te laag en daarmee zijn geld niet waard. Maar, dat geldt voor de kabel ook! Je bent veel beter af met een schotelantenne: de hoogste beeldkwaliteit, de meeste zenders en uiteindelijk ook de laagste kosten. Maar daar zul je de kabelboeren en KPN natuurlijk niet snel over horen. DigiTenne kan alleen wat worden als de analoge etherzenders worden uitgeschakeld ten faveure van digitale transmissie. Dan kan DigiTenne haar beeldkwaliteit verhogen en aanbod uitbreiden. En als ze slim zijn reserveren ze ruimte voor MPEG4-coderingen op HDTV via de ether mogelijk te maken. Zoals het nu wordt aangeboden is DigiTenne een sterfhuisconstructie.

Koos Koets

@dirk We nemen een DVD, een DVD van 90 minuten is ongeveer 4 GIG aan dataDit betekent dat om dit streaming te bekijken je dus: 44 MB per minuut moet kunnen binnen halen, wat weer neer komt op 740 KB per seconde Hiervoor heb je aan een 6 MBIT lijn genoeg. Dan heb ik nog niet eens de mogelijkheid van Compressie geoppert, een DVD kwaliteit DIVX movie in topkwaliteit is ongeveer 1/3e van de oorspronkelijke kwaliteit.Een divx movie in redelijke kwaliteit zelfs nog eens de helft minder. Kortom de huidige ADSL verbindingen zijn RUIM voldoende om DVD kwaliteit aan te bieden!

Joris Verschoor

Leuk en aardig, maar ik wil gewoon BBC1 en 2 (liefst 3 ook nog) ontvangen. Dus al die digitale televisie rotzooi komt er bij mij niet in helaas

Maarten J

Koos schreef: "de huidige ADSL verbindingen zijn RUIM voldoende om DVD kwaliteit aan te bieden!"Ik weet het niet zo net. Van "traditionele" servers buiten de eigen netwerken (bijvoorbeeld buitenlandse) blijft het een gesappel om de hoogste kwaliteit streampjes te bekijken. Het is wel waar dat als ze een -beperkt- aanbod aan zenders of programma's hebben, en de adsl-tv aanbieders zorgen dat ze in de telefoon- of wijkcenrales enorme (proxy-)servers hebben staan, dat het wat kan worden. Maar nu lijkt het nog nergens op. Ander verhaal: digitale TV over de kabel. Wordt in NL uitsluitend geassocieerd met betaalde extra zenders, maar in engeland bijvoorbeeld zijn ze overgestapt op helemaal digitaal. Dan krijg je niet alleen ruimte voor zenders in "satelliet"-beeldkwaliteit kunnen er ook méér zijn (stuk of 200); eindelijk verlost van de "programmaraden". MTV Engeland heeft al een stuk of wat muziekzenders die genre-specifiek zijn (techno, hiphip etc). En, iedereen 'moet' dan aan de digitale decoder – hoeft niet méér te kosten dan de "gratis"adsl- en kabelmodems – hetgeen mogelijkheden schept om video-on-demand zónder PC aan te bieden, en de drempel voor een betaald extra zendertje of uitzendinkje enorm te verlagen. Ze moeten er hard aan trekken bij KPN als ze zoiets ook willen via xDSL, maar goed, de digitale kabel-tv kan ook nog even duren dus alle kaarten staan nog open. Op dit moment denk ik wel dat als je tv, telefoon en internet wil hebben en maar één lijntje wil gebruiken, je toch beter de KPN kunt opzeggen dan de "kabelaar". 

Willemijn Merkx-van Henten

Heren,dank voor jullie moeite om reacties te plaatsen, leerzaam vooral vwb Digitenne. Maar… als jullie het al niet eens zijn, hoe moet een gewone consument hier nog uit komen? Nog even los van alle termen. Gat in de consumentenmarkt?

fedaykin

@ koos koets: We nemen een gemiddeld huishouden met 2 werkende ouders plus een kind van ongeveer 10 jaar. Een tv staat in de huiskamer, eentje in de slaapkamer van de ouders en het kind heeft ook een klein tv-tje. => 3x 740 KB vereist. Ik ken i.i.g. bijna niemand in mijn straat die niet aan dit beeld voldoet.

Sandra

@Koos: En wat als 5000 mensen tegelijk een DVD-tje willen bekijken? Dat genereert 10Gbps aan dataverkeer als je de film op DVD kwaliteit (2Mbps) wilt aanbieden. Geen enkele Nederlandse ISP heeft zoveel capaciteit!  Daarbij wordt de capaciteit van jouw verbinding ook nog eens gedeeld met 50 andere ADSL abonnees, dus je loopt het risico dat als 10 anderen op dezelfde centrale ook een film kijken, bij jullie allemaal de streams haperen en stotteren.  De kabel biedt meer perspectief en zoals Maarten J constateert: je kunt beter KPN de deur uit doen dan je kabelmaatschappij.

Koos Koets

@sandra, dat staat los van de snelheid van het internet, een snellere verbinding bij de gebruikers zal daarbij niet helpen! De bottleneck ligt hier puur bij de provider.

Christiaan

Ook ik ben niet onder de indruk van DigiTenne. Als je digitale TV wilt kijken met een fatsoenlijke beeldkwaliteit en een ruim aanbod zet je gewoon een schoteltje op 't dak. Het aanbod van CanalDigitaal is een stuk ruimer dan van DigiTenne. Mijns inziens zou deze aktie een stuk meer potentieel hebben als de techniek die achter ínternet via de satelliet zit, te gebruiken op terrestiale zendmasten, om degenen die op dit aanbod ingaan een (veel) hogere downstream te krijgen dan via ADSL mogelijk is (zonder de vertraging waar schotelaars mee te maken hebben) Op die manier is het ook mogelijk on-demand-uitzendingen te doen, en dus het kanalenboeket te verruimen.

Mandilip

Ik snap er niets van…De kwaliteit van de rekam kabel in Gouda is al jaren uiterst beroerd.Gisteren zo'n digitenne (KPN) aangeschaft… en glashelder DVD kwaliteit beeld…Ik zal wel mazzel hebben 🙂 Verder heb ik ooit die rotzooi van Kabelfoon (internet ) gehad in IJsselsteinWat een drama… met wat geluk 0.5 kb per sec… Op het moment van schrijven zijn is dit inmiddels al 6 kb per seconde… Gefeliciteerd dit is de verbetering na 4 jaar! Ik ben zeeeeer tevreden over XS4ALL en Digitenne , ook mijn vaste telefoon is prima 😉 De enige zeer slechte ervaring heb ik met mobiele telefonie KNP gehad… lekkere service ad 0,35 Euro p/m , traag > 2 maanden op mijn beltegoed gewacht en ook nog eens voor 10,- euro opgelicht… naja..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond