Deel dit artikel
-

Yahoo beschuldigt Mozilla van contractbreuk

Het is oorlog tussen voormalige partners Yahoo en Mozilla, de organisatie achter de Firefox browser. De inzet is het contract voor de standaardzoekmachine in Firefox. Yahoo is inmiddels ingeruild voor Google.

In november 2014 werd Yahoo de belangrijkste financier van Mozilla, de nonprofit organisatie achter de browser Firefox. Vanaf december van dat jaar werd Yahoo de standaard zoekmachine, althans voor de Amerikaanse markt. Met het zoekcontract zijn megabedragen gemoeid.

De deal was verrassend omdat Mozilla daarvoor steeds in zee was gegaan met Google. Blijkbaar lag de concurrentie tussen Googles Chrome en Firefox toch gevoelig.

Mozilla is per 1 december weer in zee gegaan met Google, hoewel het contract met Yahoo nog niet was verstreken. Aanleiding zou zijn een niet betaalde rekening van Yahoo, sinds enige tijd onderdeel van Verizon, maar men was ook niet tevreden met de zoekprestaties.

Yahoo beschuldigt zijn partner inmiddels van contractbreuk (pdf), maar omgekeerd doet Mozilla dat ook.

Het is voor Mozilla te hopen dat deze kwestie niet verkeerd uit zal pakken. De organisatie is volledig afhankelijk van zoekcontracten. Andere inkomsten zijn er nauwelijks.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond