Deel dit artikel
-

Yahoo ontwikkelt wereldwijd online betaalsysteem

Portal Yahoo gaat samen met financiële dienstverlener HSBC Holdings een wereldwijd online betaalsysteem ontwikkelen dat geschikt is voor zowel zakelijke als particuliere betalingen. Het systeem gaat 'Yahoo! Paydirect with HSBC' heten en bouwt voort op de al bestaande betaaldienst van Yahoo genaamd PayDirect . Het wordt later dit jaar aangeboden aan alle klanten van zowel Yahoo als HSBC.

Het nieuwe betaalsysteem is gebaseerd op e-mail. Door de creditcard, debitcard of bankrekening te koppelen aan een Paydirect-account bij HSBC moet het mogelijk worden een betaling te verrichten door simpelweg een e-mail met betalingsopdracht te versturen. Dit systeem doet denken aan PayPal , een betaalsysteem per e-mail dat in 1999 werd ontwikkeld en oorspronkelijk bedoeld was voor Palm organizers.
Met PayDirect zal het ook mogelijk worden om electronisch geld te versturen, bijvoorbeeld als een cadeau, of om geld aan goede doelen te geven – handelingen die in principe niet verschillen van het betalen van een rekening.

Naast ontwikkeling van het betaalsysteem gaat Yahoo op meer terreinen samenwerken met HSBC. Zo gaat HSBC haar bestaande producten en diensten, die variëren van persoonlijke bankrekeningen tot en met het managen van pensioenfondsen, aanbieden aan alle gebruikers van Yahoo (volgens de portal zijn dat er op het ogenblik zo'n tweehonderd miljoen). Omgekeerd gaat Yahoo haar diensten marketen aan de 28 miljoen klanten van HSBC.

PayDirect zal eerst aan Amerikaanse gebruikers van Yahoo worden aangeboden. In de loop van 2002 zal dit worden uitgebreid naar de andere landen waar Yahoo en HSBC actief zijn. De technologie van het betaalsysteem zal ook voor andere bedrijven beschikbaar komen, omdat het doel ervan ook is om "barrières voor online commerciële transacties weg te nemen".

Deel dit bericht

3 Reacties

Geert-Jan Smits

Waarom komt er toch geen standaard in de elektronische betalingsmethoden? PayPal werkt fantastisch, is geaccepteerd en heeft reeds miljoenen gebruikers. PayDirect is niet meer dan een kopie. Nederlandse banken doen ook lekker mee. RaboDirect, ABNAmro, ING, iedereen ontwikkelt zijn eigen systeem. Jammer voor de consument.

maarten

ik vind ook dat PayPal fantastisch werkt, alleen is het weer typisch Amerikaans om enkel transacties in USD toe te laten. Als men een betaalsysteem kan ontwikkelen dat de EURO even meeneemt, zou dit een hele vooruitgang betekenen voor ons Europeanen.

Fred Brink

Het betreft ook een Amerikaans bedrijf met meerendeels Amerikaanse bezoekers, dus dat ze het in dollars doen om te beginnen lijkt me een logische zaak. Als er winst in zit zijn ze de eerste om ook de euro in te voeren… wellicht dat dat ook de reden is dat ze niet meteen met de euro beginnen. Als ze nog een half jaartje wachten hoeven ze voor heel europa maar een valuta soort in te voeren en kunnen ze lekker eerst een half jaart testen met de dollar. En mbt de standaard, ik gebruikte vroeger Checques, Creditcard, Pin, Cash, en overschrijvingskaarten. Nu gebruik ik Pin, Creditcard, Cash, Girotel en Chipper… tien jaar vooruitgang en waarachtig is het ons gelukt om twee vormen van betaling te elimineren en twee nieuwe te introduceren… Het zal allemaal wel loslopen dus, ben allang blij dat de grote internetpartijen zich er nu ook mee bezig houden en het zal me niet verbazen als MSN, Lycos en AOL binnenkort precies dezelfde berichten naar buiten gaan brengen, denk nog maar eens aan begin dit jaar toen opeens iedereen muziek ging aanbieden… Fred B.from his beachchair in Playa del Salobrena!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond