Deel dit artikel
-

Yahoo trekt stekker uit Delicious en nog 5 diensten

Yahoo gaat niet door met Delicious, de social bookmarks manager. Ook diensten als MyBlogLog, Yahoo Picks, AltaVista, Yahoo Bookmarks en Yahoo Buzz worden gestaakt.

Dat werd bekend tijdens een interne bijeenkomst, na de bekendmaking van de ontslagronde waarbij 5 procent van de medewerkers zijn baan verliest.

Eric Marcoullier, oprichter van MyBlogLog en Andy Baio, oprichter van Upcoming, toonden op Twitter een foto van de presentatie waarop duidelijk te zien is dat de zes diensten geen toekomst meer hebben bij Yahoo. Yahoo product manager Blake Irving liet via Twitter weten dat de persoon die het nieuws naar buiten had gebracht, ontslagen zou worden.

Het geesteskind van Baio, Upcoming, ooit overgenomen door Yahoo, stond op de sheet in een lijstje met diensten die samengevoegd worden. Upcoming bevond zich op de sheet in goed gezelschap van onder meer Fire Eagle en Yahoo People Search.

Een derde rijtje toont diensten waar juist meer aandacht en middelen naartoe zullen gaan. Hieronder vallen onder meer Yahoo Alerts en Yahoo Calender.

In een reactie aan TechCrunch laat Yahoo in wollige taal weten dat een deel van de bedrijfsvoering bestaat uit het snijden in producten die niet naar behoren presteren, of producten die niet meer binnen de strategie passen. "We evalueren continu ons portfolio en zijn inderdaad van plan om de komende maanden diensten als Yahoo Buzz, onze Traffic API’s en meer te sluiten."

Deel dit bericht

1 Reacties

Wim Plevier

Helaas kunnen we de twit pics niet bekijken. Misschien heeft Yahoo ook hier roet in het eten gegooid?  Hoe dan ook: Delicious m?g helemaal niet stoppen!! Dat gebruik ik elke dag. Een geweldige dienst, met volgens mij een fors aantal gebruikers. Daar moet toch wat mee te doen zijn, ook commercieel.  Laten we hopen dat iemand hier een mooie kans ziet en delicious een tweede leven gunt. Yahoo…. booo!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond