Deel dit artikel
-

Yahoo ziet omzet uit zoekadvertenties teruglopen

De omzet van Yahoo daalde het afgelopen kwartaal naar 1,57 miljard dollar. De daling van 13 procent, in vergelijking met vorig jaar, was voor een groot deel te danken aan teleurstellende resultaten bij de zoekadvertenties.

Op het vlak waar Yahoo met Google het gevecht aangaat, neemt het bedrijf nog niet de overhand. Bij de zoekadvertenties daalde de omzet naar 359 miljoen dollar, een daling van 15 procent. Ook display-advertenties zorgden niet voor grote inkomsten. Hier was sprake van een daling van 14 procent..

Met deze tegenvallende resultaten (PDF) houdt Yahoo de moed er in. "We zien minder angst in de markt en adverteerders maken weer plannen", aldus Yahoo-baas Carol Bartz. Een keerpunt durft ze het echter nog niet te noemen.

Ondanks de daling van de omzet wist het bedrijf wel een hogere netto winst te boeken in het tweede kwartaal. Deze kwam uit op ruim 141 miljoen dollar. De stijging van 8 procent was voor een groot deel te danken aan de ontslagen die er het afgelopen kwartaal zijn gevallen. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar bleef de netto winst steken op ruim 131 miljoen dollar..

De omzet voor het volgende kwartaal komt volgens de verwachtingen van Yahoo uit op 1,45 tot 1,55 miljard dollar.

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond