Deel dit artikel
-

YD krijgt investering van 4,6 miljoen euro

Technologiebedrijf YD haalt met een eerste financieringsronde 4,6 miljoen euro op bij twee venture capitalisten. Betreding van de Amerikaanse markt is aanstaande.

De investeerders Partech Ventures en Active Venture Partners voorzien het Amsterdamse bedrijf YD van financiële middelen om zijn groei te versnellen. Tot op heden werkte de onderneming vanuit eigen middelen en die van angel investor Toharu Ventures.

Directeur Mendel Senf: “We zijn nu twee jaar in het buitenland actief; in Duitsland, Frankrijk, Polen en Spanje. Met deze investering willen we onze internationale groei versnellen. Dit jaar zetten we de eerste stap buiten de Europese markt, onder andere naar Amerika. Er is veel behoefte aan performance based advertising in display-advertising en transparantie.”

Het nieuwe werkkapitaal wordt ook gebruikt om het zelfontwikkelde technologieplatform Impulse door te ontwikkelen.

“En voor recruitment van executive management”, wat inhoudt dat de directie zal worden uitgebreid. De huidige leiding blijft aan.

Senf denkt de internationale concurrentie met diensten als Invite Media en DoubleClick Bid Manager aan te kunnen. “Ons systeem is geavanceerder en meer gericht op performance. Met de data-integratie richten we ons direct op de adverteerder. Concurrenten werken veel met en via mediabureaus, wij amper.”

Tot de Europese gebruikers van YD’s diensten behoren onder meer Citibank, Liberty Seguros, Teufel Audio en VW.

Deel dit bericht

1 Reactie

Xander

“Ons systeem is geavanceerder en meer gericht op performance” Dat is nogal een uitspraak voor een NL bedrijf. Knap dat ze dit hebben opgehaald, maar ik kan me niet voorstellen dat ze zo onderscheidend zijn, dat men enige kans heeft in de US.

Xander

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond