Deel dit artikel
-

Yoc wil af van technologietak

Het Europese mobielreclambedrijf Yoc wil zijn technologietak verkopen. Daartoe voert het nu gesprekken met mogelijk belangstellenden.

In een bijzin in een marktbericht meldt Yoc dat het onderhandelt over de verkoop van Sevenval. Dat is het mobiele technologiebedrijf dat het in 2007 kocht. Het werk van de appspecialist hoort niet meer bij de kernactiviteiten.

Met welke bedrijven er wordt gesproken is niet bekend. De waardering van het dochterbedrijf evenmin.

Yoc wil zich puur richten op het exploiteren van mobiele reclameruimte in apps en websites. Daartoe heeft het relaties met, naar eigen zeggen, driehonderd uitgevers in verscheidene Europese landen. Het bedrijf heeft kantoren in thuisland Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en Spanje en bedient vijfhonderd klanten.

De melding over geplande verkoop van Sevenal komt uit een beursbericht waarin wordt gemeld dat Yoc zijn aandelenkapitaal wil vergroten. Met een emissie van 275.000 kan het, bij de huidige beurskoers, ongeveer een miljoen euro uit de markt halen.

Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal een omzet van ongeveer 9,2 miljoen euro, aldus een melding van persbureau Reuters. De officiële cijfers zijn nog niet gepubliceerd.

Foto: keoni kabral (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond