Deel dit artikel
-

YoungCapital lanceert solliciteren via WhatsApp

Nederlands grootste uitzender van jong talent YoungCapital zet WhatsApp in voor het sollicitatieproces. Met een laagdrempelig videobericht via WhatsApp kunnen kandidaten direct aan de recruiter laten zien hoe enthousiast ze zijn over een vacature.

Via WhatsApp kunnen kandidaten met hun smartphone een video opnemen. Die sturen ze vervolgens naar de recruiter, via het mobiele nummer dat bij de online vacature vermeld staat. Vervolgens kan de recruiter direct besluiten of hij de kandidaat verder wil spreken, of dat hij de video doorappt naar een collega voor een andere vacature.

Eerder kwam het bedrijf al met de YoungCapital App, waarmee jongeren realtime hun beschikbaarheid kunnen aangeven bij de recruiter.

De uitzendmarkt schreeuwt om vernieuwing, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. ‘Er is behoefte aan een club die uitzenden anders aanpakt.’

YoungCapital is van oorsprong een studentenuitzender, maar zet tegenwoordig juist veel afgestudeerden en young professionals aan het werk. In 2014 realiseerde YoungCapital een omzet van 100 miljoen euro, met 300 medewerkers van gemiddeld 27 jaar oud.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond