Deel dit artikel
-

Zalando op naar 15 fysieke outletstores

Op de tiende verjaardag van zijn fysieke outlets opent Zalando in Berlijn zijn dertiende filiaal.

Daarna staan er in Duitsland nog twee op de agenda. Dat zou het totaal op vijftien brengen.

Eind vorige week opende het online modeplatform midden in de stad, aan de Tauentzienstraße nabij de Kurfürstendamm, zijn jongste fysieke kledingwinkel. Daarin liggen de overtollige voorraden van bekende merken. Die vinden daar een ‘merkveilige’ omgeving om hun producten met korting te slijten.

De outlet blijken voor Zalando en zijn verkooppartners een aantrekkelijk vehikel om restvoorraden van de hand te doen. In de afgelopen maanden opende het online platform er twee en er staan er nog twee in de planning:

Hoeveel omzet Zalando in deze fysieke verkooppunten realiseert, is niet bekend. De online pendant Zalando Lounge, een soort digitale outlet, realiseerde in 2021 een totale handelswaarde van 1,6 miljard euro. Voor de logistiek afhandeling zijn drie van de zestien Europese magazijnen aangewezen als afhandelplekken. Die bevinden zich alledrie in Polen.

De totale gerealiseerde handelswaarde bedroeg in 2021 14,3 miljard euro. Tien procent daarvan kwam dus vanuit de online outlet.

Waar Zalando Lounge actief is in veertien landen, bevinden de dertien fysieke outlets zich vooralsnog louter in Duitsland. Buitenlandse planne voor de fysieke outlets zijn niet bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond