Deel dit artikel
-

Zalando bereidt zich voor op beursgang

De Europese online modewinkel Zalando bereidt zich voor op een beursgang. Eind vorige maand zijn contracten getekend die daarop wijzen.

De document leggen vast dat het management maximaal 1,4 procent van de aandelen krijgt bij een beursgang. En de overige medewerkers een kleine één procent. Wirtschaftswoche, de uitgave die de tekst heeft ingezien, rekent voor dat op die manier zo’n 88 miljoen euro vrijkomt bij een eventuele beursgang.

Een ‘listing’ wordt expliciet genoemd als mogelijk verkoopmoment. Dat duidt erop dat de modewinkel achter de schermen bezig is een beursgang concreet voor te bereiden. Het is niet duidelijk met welk tempo en gevoel van urgentie deze noodzakelijke voorwaarden en regelingen worden getroffen.

Zalando heeft nooit ontkend dat een beursgang een beoogde exit is voor de zittend aandeelhouders. Daar werd constant een ‘middellange termijn’ aan gehangen.

De pure player boekt dit jaar naar verwachting zeker twee miljard euro omzet en is winstgevend op de Duitstalige markten. In Nederland komt dat punt ook in zicht, omdat de grootste investeringen hier achter de rug zijn om de markt te maken.

Het Finse Kinnevik is de grootste aandeelhouder in Zalando en waardeert de onderneming op drie à vier miljard euro.

Foto: Barbro Andersen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond