Deel dit artikel
-

Kinnevik investeert 100 miljoen euro extra in Zalando

Investeerder Kinnevik stopt nog eens 100 miljoen euro in online schoenenverkoper Zalando voor een extra belang van 3,5 procent in het Berlijnse bedrijf.

Kinnevik houdt 29,3 procent van de aandelen rechtstreeks aan, en nog eens 8,7 procent indirect via Rocket Internet. Het gaat om een optie die vorig jaar al is overeengekomen toen Kinnevik zijn belang ook al eens met tien procent vergroot heeft. De aandelen komen van Holtzbrinck Ventures, Tengelmann en Rocket Internet.

De Zweedse waardeert Zalando op drie miljard euro. Vorig jaar werd 1,159 miljard euro omzet gerealiseerd.

Zalando is veruit de grootste onlineverkoper van schoenen en mode op de Europese markt. Het Engelse ASOS is de nummer twee. Sinds 2010 is Zalando ook in Nederland aanwezig.

De chief product officer zegt in een interview met Bloomberg dat Zalando tot eind volgend jaar nog eens 150 IT’ers aanneemt bovenop de huidige 350. Zij moeten de technische infrastructuur zo stevig en schaalbaar maken dat de webwinkel zijn omzet in de komende jaren kan vertienvoudigen tot boven de tien miljard euro.

Zakenbanken kunnen niet van de telefoon afblijven om de Duitse webwinkel te verleiden tot een beursgang. De onderneming lijkt daar echter niet zo happig op. Enkel in niet-Europese vestigingen van Zalando, waar het bedrijf onder andere namen actief is, worden zakenbanken wel eens toegestaan een financieel belang te nemen in de webwinkel. Mogelijk ziet de Duitse directie dit als kleine vingeroefeningen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond