Deel dit artikel
-

Zalando schaalt proef ‘same day delivery’ op

Zalando breidt de proef met ‘same day deliveries’ uit met acht nieuwe steden in Duitsland. Klanten op die markten krijgen hun kleding op de dag van bestelling al thuisgeleverd met een koerier.

Behalve Keulen en Berlijn kunnen ook klanten uit Bochum, Bottrop, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Herne, Mühlheim en Oberhausen gebruikmaken van supersnelle leveringen. Daarvoor werkt Zalando samen met logistiek specialist Liefery, dat zijn eigen klanten belooft binnen negentig minuten te leveren.

Wie voor vier uur ’s middags zijn order plaatst krijgt tussen zeven en negen op diezelfde avond nog het pakketje afgeleverd. De orders worden afgehandeld vanuit Zalando’s distributiecentra in Brieselang en Mönchengladbach.

Alhoewel het nog een proef betreft, lijkt de modewinkel de rappe bezorgingsoptie standaard in zijn check-out te willen aanbieden. Het enige voorbehoud dat het bedrijf maakt is “als de klant het bevalt”.

Het ligt voor de hand aan te nemen dat Zalando dan ook in Nederland orders wil kunnen afleveren op de dag van bestelling. Daarvoor kan het uit verscheidene grote logistieke partners kiezen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond