Deel dit artikel
-

Zalando krijgt fulfillment van WE Fashion

Kledingconcern WE Fashion besteedt in Nederland de complete fulfillment van online orders op Zalando uit aan het Duitse e-commerceplatform.

Het is goedkoper en sneller voor WE Fashion om de afhandeling van de orders op Zalando daar ook helemaal in handen te geven. Dat stroomlijnt het verkoopproces dat plaatsvindt in de Europese webshop.

Tegen het FD zegt directeur Joris Aperghis van WE Fashion dat vooral zijn jongen klanten bij hem winkelen via Zalando. Dat is de shop die ze toch al kennen en komen. Het contact met Aperghis’ assortiment komt daar bijna als vanzelf tot stand.

Zalando is sinds een paar jaar bezig met omslag van webwinkel naar e-commerceplatform. Op dezelfde wijze waarop Amazon zich ontwikkelde van boekenwinkel naar een marktplaats waar ook derde partijen hun handelswaar via kunnen verkopen. Zeker voor beginnende en niet-Europese merken biedt Zalando een effectieve springplank op de internationale markt. Voor gevestigde partijen als WE Fashion biedt het naast fulfillment bijvoorbeeld ook marketingdiensten op het platform.

Eenentwintig merken maken nu gebruik van de diensten van Fullfilment Solutions.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond