Deel dit artikel
-

Zalando schaalt personal styling-dienst op

Zalando stopt per 1 oktober met zijn aparte stylingdienst Zalon. De service leeft wel voort, want daarna geïntegreerd in het Plus-abonnement. Naar deze klantenbinder gaat vanwege dreigende economische tegenwind extra aandacht uit.

Bestaande klanten van Zalon kunnen via de site nog tot 30 september dozen bestellen met een gepersonaliseerd kledingaanbod. De app stopt ermee op 14 september.

Eerder deze week informeerde Zalando zijn klanten over het staken van de dienst. Althans, van de dienst onder aan aparte naam. De stylisten en hun werk blijft gehandhaafd.

De stylingdienst wordt komend najaar onderdeel van Zalando Plus. Dat is de abonneedienst die fungeert als klantenbinding. Abonnees betalen nooit voor bezorgingen, kunnen retouren thuis laten ophalen en hebben voorrang als er nieuwe items op de markt komen. Daar wordt weldra ook de persoonlijke stylingdienst aan toegevoegd.

Zalando had eind maart 2022 49 miljoen klanten, 5,2 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal abonnees van Zalando Plus steeg in diezelfde periode met 150 procent tot circa een miljoen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arjan ter Huurne

Opschalen? Afschalen bedoel je denk ik Erwin 🙂
Hoe gaat het eigenlijk met die andere concurrenten – hoor je weinig meer van? Een verloren trend?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond