Deel dit artikel
-

Zara plaatst pakketautomaat in flagshipstore Hamburg

Modeketen Zara plaatst in Duitsland pakketautomaten in zijn winkels. Alleen al in zijn flagshipstore in Hamburg kan de keten 700 pakketten uitleveren. In vijftien seconden zelfs.

Zara had al wel lockers voor het ophalen van onlinebestellingen in winkels in onder andere Parijs, Madrid en Londen, maar de automaat in Hamburg is uniek. Die is achter een wand geplaatst. Klanten hoeven bij het ophalen niet meer langs de kassa. Enig nadeel is dat de winkelvloer kleiner is geworden.

Dat Hamburg is uitgekozen voor deze test is geen toeval. De flagshipstore bevindt zich in de buurt van het hoofdkantoor van moederbedrijf Inditex. Daarnaast ziet het bedrijf zijn online omzet flink stijgen en wordt omnichannel steeds belangrijker.

Zara lanceerde in 2018 wereldwijd een ship-to-store dienst voor zeker 2000 winkels. Als een besteld artikel niet op voorraad is, kan het vanuit de winkel worden geleverd. Een belangrijk motief voor de nieuwe formule was volgens The Wall Street Journal de hevige concurrentiestrijd met retailers Asos en Zalando.

Foto Zara

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond