Deel dit artikel
-

Zeeuwen starten domeinregistratie voor particulieren

Een viertal Zeeuwse ondernemers is vanochtend een dienst gestart die het voor particulieren mogelijk maakt om domeinnamen te registreren. Mits die particulier er geen bezwaar tegen heeft dat achter zijn naam de toevoeging .vg staat. Duur zijn de namen in ieder geval niet: één domein kost 25 gulden per jaar.

De ondernemers hebben de naam nl.vg laten registreren, en plakken daar willekeurig welke naam voor, terwille van de particulier. Vg staat voor de Amerikaanse Virgin Islands, volgens de Zeeuwen de enige extensie in de wereld waar nog .nl voor kon komen te staan. De rest is door het bedrijfsleven geclaimd.

Initiatiefnemer Rorik van Welie verwacht een wildgroei van namen."We werken met de methode wie het eerst komt, krijgt de naam. Daarbij gaan we wel kijken of een naam passend is. De naam hitler.nl.vg zullen we bijvoorbeeld niet vergeven."

Het is afwachten of de extensie .vg door zal breken als een bekende domeinnaam. Alleen dan is registratie van een naam immers interessant. De groep richt zich dan ook met name op ,particulieren, voor wie het momenteel niet mogelijk is een domein te claimen. Bij Register.nl.vg heeft de aanvrager geen uittreksel van de Kamer van Koophandel nodig. Mocht de extensie populair worden, dan loont het voor de particulier wellicht weer om bedrijfsnamen te claimen, en voor veel geld te verkopen. Dan kunnen we binnenkort in ieder geval berichten over nieuwe rechtzaken zoals die van Namespace afgelopen week.

Deel dit bericht

14 Reacties

Joost van Wieringen

Dit is een leuk bedachte manier om geld te verdienen. Je registreert namelijk geen .nl domein, maar je krijgt een subdomein. De bedenker heeft namelijk zelf een domein geregistreerd te weten : http://www.nl.vg en nu kun je voor fl. 25,- per jaar een subdomein bij hem krijgen. Ik vind de tekst Nederlandse domeinnaam registreren, dus wel erg slecht.

Jeffrey de Grijs

Ik ben het eens met de vorige 'spreker'. Het is niet duur, maar je krijgt er dan ook niet veel voor; het biedt naar mijn mening geen echt eigen domain. Ietsje meer betalen en je kunt vrijelijk een eigen .com/.net/.org domain registreren waar je bovendien ook nog mee kunt e-mailen, etc.. Jeffrey de Grijsjeffrey@degrijs.com🙂

Rik

Ja, maar veel is niet weggelegd, te moeilijk en te ingewikkeld voor sommige gebruikers. Het valt me op dat op die site de drempel met alles ontzettend laag is gelegd. En creatief moet je zijn vind ik. Petje af voor die jongens…

bert de vries

Nl.vg wat is daarvan de toegevoegde waarde?Want als ik "Jansen" heet of "Pietersen" en ik wil mijn naam als domein registreren dan kan ik misschien wel nergens anders terecht dan bij VG. Maar waarom er dan ook nog "NL " voor willen hebben? De zeeuwse ondernemers denken wellicht aan de zuinigheid van hun potentiele klanten. Die zijn bereid om voor een cent minder een andere kwaliteit margarine te kopen. Dus ook een zeeuws sub-domein. Voor degenen die echt iets met hun naam willen doen, (bijvoorbeeld er voor zorgen dat je internet provider onafhankelijke email krijgt) is dit een gemiste kans waar je spijt van krijgt kort nadat je de eerste 25 gulden betaald hebt! Bert de Vrieswww.ebizmail.com PS; oh ja die Jansen en Pietersen met extensie VG zijn nog beschikbaar.Elke particulier kan die gewoon registreren zonder poespas.(register.com)Emerce is ook nog ruim te registreren. Dus met de handel in "eigennaam@emerce.nl.to" is er nog wat geld te verdienen!!

Marie-Jose Klaver

De ondernemers zeggen zich te richten op 'particulieren, voor wie het momenteel niet mogelijk is een domein te claimen.' Particulieren kunnen wel domeinen registreren, alleen voor een .nl domein is een inschrijving bij de Kamer va Koophandel vereist of een bewijs dat men lid is van een beroepsvereniging als de NVJ of BNO..com, .org, .net, .nu domeinen en vele andere kunnen gewoon via een Nederlandse provider of een buitenlandse registrar worden vastgelegd. Ik zou te allen tijde annekepietersen.com verkiezen boven annekepietersen.nl.vg. Al was het maar omdat het eigendomsrecht op subdomeinen een schemergebied is. www.marie-joseklaver.nl

Kelvin den Engelsman

Ik vind die mensen een stelletjes oplichters!!! Dit is een subdomein en geen domein. Ze verdienen hier alleen grof geld mee. Ze kunnen beter een bedrijf oprichten waar je 'echt' als particulier een domein kan registreren voor een lage prijs. Zo kan iedereen zo een neppe bedrijf oprichten.

Joep Koek

Dan registreer ik liever als particulier voor 15 dollar per jaar een .com .net of .org domein bij http://www.directnic.com. Deze domeinextensies zijn veel bekender, en ook door particulieren te registreren.

Bauke Freiburg

Zoals hierboven al beschreven staat is deze 'nieuwe, goedkope service nep. 25 gulden betalen voor een subdomein is belachelijk. Vooral omdat je bij veel nederlandse hosting providers ook als particulier een nl-domein kan registeren. Het domein staat officieel dan niet op je eigen naam, maar je hebt er wel de rechten over. Bij hosting provider Nxs (www.nxs.nl) kan je voor 25 gulden per jaar je eigen .nl domein registeren.

Ikkie

Ik vraag me trouwens af waarom dit hele gebeuren zoveel aandacht krijgt van de "pers" ? De naieve, onwetende burger een oor aannaaien is niet iets om trots op te zijn ! Voor wie een echte .com/net/org domeinnaam ad $15 dollar per jaar te duur is, heeft al geruime tijd de mogelijkheid een come.to-adresje te nemen. Die zijn gratis, zoals het hoort. Er wordt hier namelijk geen service verleend, er worden mensen opgelicht. Tevens wordt er gesproken over het bekend worden van de .nl.vg subdomein !?! Wie kent de eerder genoemde come-to-aressen nog niet ? Daarbij komt dat mijnnaam.nl.vg slechter staat dan come.to/mijnnaam.In plaats van het zo lovende bovenstaande bericht zou er juist ! PAS OP ! in de titel moeten staan, waarna eens het echte verhaal wordt verteld.

Erukje

He RikJr de enige positieve reactie is van jezelf!hahahahahahahaha ik zei toch dat .vg goedkoop staat en nu nog steeds zeggen dat ik de enigste ben die dat vind? Over achterbaks gesproken reageren op je eigen project als zogenaamde buitenstaander. GrTz Erukje

Remon Akkermans

Triest, triest, allereerst oplichterij, men deelt een subdomein uit en geen echte top level domein. Ten tweede: webpage gejat van nedstat ? triest hoor. Een van de initiatiefnemers, cyberbunker.com een Internetbunker op een geheime locatie in Nederland, zonder website en een 800 ms+ traceroute naar een kabelmodem op Zeelandnet. 

Erukje

Hoi iedereen hier ben ik weer. Na mijn reactie hierboven te lezen kreeg ik dus via ICQ (messenger programma) nog een reactie van RikJr zelf (Rorik dus). Nou zit ik te twijfelen om die reactie te posten of niet (het is zomaar 1 regeltje commentaar van hem maar toch een leuk regeltje om verder op in te gaan).Wel of niet? GrTz Erukje

Mesut Kalkan

Hierbij wil ik opmerken dat particulieren nu ook .NL domeinen kunnen aanvragen via http://www.domeinhost.nl. De door u gewenste domeinnaam wordt dan tijdelijk op de naam van ons bedrijf geregistreerd voor Fl.49,95 p/j aan registratiekosten. Indien u later aan de voorwaarden voldoet die de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland stelt voor het registreren van .NL domeinen op uw (bedrijfs) naam dan dragen wij uw domeinnaam over op uw (bedrijfs) naam. U betaalt voor deze overdracht eenmalig Fl.79,95 aan administratiekosten. Met vriendelijke groet, Mesut KalkanDomeinhost.nl

Johan

Paar opmerkingen:Idee : GejatHomepage layout : GejatDienst : Te duur en overbodigEigendom van het domein : Blijft bij hunToegevoegde waarde : nulAdvies : Neem een .net/.com/.org of een .nu domein dat is niet eens zoveel duurder… 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond