Deel dit artikel
-

Zeker 30 nieuwe partners voor initiatief No More Ransom

Bitdefender, Emsisoft en Check Point zijn al nieuwe partners toegetreden tot No More Ransom, het platform dat afgelopen zomer werd opgezet door de Nederlandse nationale politie, Europol, Intel Security en Kaspersky Lab om ransomware te bestrijden.

In totaal zijn zelfs dertig nieuwe partners toegetreden. Zij leveren gratis tools waarmee slachtoffers hun bestanden kunnen decoderen zonder criminelen daarvoor te betalen.

De overlast van ransomware is nog steeds enorm. In de VS worden momenteel alleen al 4000 besmettingen per dag gemeld, 300 procent meer dan een jaar geleden. 93 procent van zogenoemde phishing emails, die slachtoffers laten klikken op dubieuze bestanden, bevatten ransomware.

Een nieuw fenomeen luistert naar de naam ransomware-as-a-service. Zelf programmeren van ransomware is niet meer nodig. Je bepaalt de prijs van het losgeld en hoeft alleen maar slimme manieren te verzinnen om de ransomware te verspreiden. Als dank voor je inspanningen mag je delen in de opbrengst.

Nederland blijkt wat ransomware betreft zelfs één van de meest getroffen landen in Europa. Ons land staat op een tweede plaats – na Italië – op een ranglijst van landen die het vaakste door ransomware worden getroffen. 1,8 procent van alle Nederlandse internetgebruikers is met ransomware in aanraking gekomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond