Deel dit artikel
-

Zelfs handelsmissies gaan virtueel

Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen hebben maandag virtueel een grote handelsmissie naar vijf landen in Zuidoost-Azië geopend. De missie koppelt potentiële partners met ruim 120 vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op het gebied van landbouw, watermanagement en circulaire economie. De missie duurt tot 11 december.

Onder leiding van minister Kaag en zakelijk missieleider Thijssen van VNO-NCW ‘bezoeken’ de deelnemers de komende twee maanden vijf landen: Thailand, Vietnam, Singapore, Maleisië en Indonesië.

Zowel de tijdsduur van de digitale missie als de omvang van de regio is bijzonder. Daardoor hebben deelnemers meer kansen en mogelijkheden dan bij eerdere fysieke missies.

Een digitale handelsmissie is een relatief nieuwe vorm. Tussen 12 oktober en 11 december worden diverse seminars en webinars georganiseerd. Deelnemers kunnen digitale beurzen in de regio bezoeken en mogelijke zakenpartners ontmoeten. Tegelijk met de handelsmissie vinden er officiële ontmoetingen plaats op regeringsniveau en worden er overeenkomsten getekend.
Vanwege het digitale karakter kunnen geïnteresseerden zich nog steeds aanmelden voor deze missie.

De eerste digitale handelsmissie vond in juni plaats. Die missie bracht op digitale wijze bedrijven op het gebied van slim en elektrisch vervoer in contact met potentiële partners aan de Amerikaanse Westkust.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond