Deel dit artikel
-

Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma als missieleider van de creatieve industrie naar SXSW

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is dit jaar missieleider namens Creative Holland voor South by South West (SXSW) in Austin (VS). SXSW is vanuit de Nederlandse overheid aangewezen als strategische beurs.

Voor de derde keer op rij gaat de topsector Creatieve Industrie, onder de vlag van het consortium New Dutch Wave, begin maart naar South by South West (SXSW) in Austin (VS). Het is mondiaal het toonaangevende evenement voor tech, design, film en muziek, met dit jaar sprekers en artiesten als Jeff Zucker (CNN), Alexandria Ocasio-Cortez, Priscilla Chan (Chan-Zuckerberg initiative), Wyclef Jean en A$ap Rocky.

Jaarlijks gaan er meer dan driehonderdvijftig Nederlandse bedrijven, creatieven en artiesten naar SXSW om de nieuwste trends te spotten, inspiratie op te doen en business te genereren. S

In oktober vorig jaar kwam een delegatie van de creatieve industrie uit de Verenigde Staten naar Nederland tijdens de Counterwave. Een omgekeerde handelsmissie georganiseerd door New Dutch Wave, Creative Holland en Brabant C, waarbij in de week van Amsterdam Dance Event (ADE) en Dutch Design Week (DDW) een bezoek werd gebracht aan de steden Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, om kennis te maken met pioniers uit de Nederlandse creatieve industrie.

Op de missie naar SXSW zijn naast de regio Brabant diverse andere gemeenten, instanties, bedrijven en artiesten vertegenwoordigd, waaronder de Gemeente Rotterdam en Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond