Deel dit artikel
-

Zibb.nl komt met betaalde diensten voor ondernemer

Zibb.nl, de samenwerking van Elsevier en de Rabobank, gaat een nieuwe fase in. De twee gaan betaalde diensten aanbieden aan de mkb-doelgroep. Daarnaast zal het in samenwerking met BBned adsl-verbindingen aanbieden. Met de nieuwe diensten moet op termijn een miljoenen-omzet gegenereerd worden.

Nu lanceert de site een vijftal diensten waarvoor betaald moet worden. In de toekomst zullen er nog meer volgen. Met de eerste vijf kunnen ondernemers online bedrijfsvergelijkingen (benchmarks) uitvoeren, juridische documenten samenstellen, adsl-toegang krijgen, subsidies selecteren en aanvragen en SMS-marketing bedrijven.

De nieuwe webdiensten zijn het eerste resultaat van de samenwerking die Elsevier bedrijfsinformatie en de Rabobank medio vorig jaar zijn aangegaan. De samenwerking is gericht op "het ontwikkelen en exploiteren van betaalde internetdiensten voor ondernemers in het MKB". Het gaat daarbij om diensten die inhaken op de actualiteit en zo zijn opgezet dat ze zich voor de ondernemer snel terugverdienen, zo stellen de partners.

Bij de presentatie stelden de partners zichzelf de vraag of een samenwerking tussen een uitgever en een bank wel goed kan gaan. Uitgever Paul Verhoeff: "Er zijn wel degelijk verschillen in cultuur, maar zowel Elsevier als de Rabobank zijn sterk geworteld in het mkb. Dat komt dus mooi samen." "Hiermee geeft de Rabobank ook online vorm aan haar doelstelling ondernemers te helpen bij het verwezenlijken van hun ambities", aldus John van Nuenen, lid van de hoofddirectie van de Rabobank.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond