Deel dit artikel
-

Ziggo van start met eigen sportzender

Ziggo start vanaf 12 november met een eigen sportzender, die samen met Sport1 is opgezet. De plannen voor die zender lekten eind augustus al uit.

Met het nieuwe kanaal hoopt Ziggo zich te onderscheiden van andere tv aanbieders. De gratis zender wordt via voorkeuzekanaal 14 aangeboden, maar wordt ook online groots gelanceerd. Zo zullen ook voor niet-leden live de Formule 1 en El Clásico (de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid later deze maand) live worden gestreamed.

Naast presentator Jack van Gelder is ook Mart Smeets een van de vele medewerkers en analisten. Van Gelder wordt de gastheer van het wekelijkse Ziggo Sport programma Peptalk. Hij presenteert dat programma samen met Frank Evenblij.

De samenwerking met Sport1 is opmerkelijk. Voor bepaalde sportevenementen, zoals de Champions League, heeft Sport1 alleen de uitzendrechten voor betaaltelevisie achter de betaalmuur. Niet alles dat Sport 1 uitzendt kan dan ook via het ‘open kanaal’ worden getoond. Het zwaartepunt ligt op de grote evenementen in de topsport aangevuld met een wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ en sport gerelateerde films en documentaires.

Het aanbod varieert van voetbal, autoraces, tennis, golf, basketbal, hockey, rugby, beachvolleybal tot atletiek. Ziggo-klanten kunnen straks in elk geval gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK- en WK-kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/Portugese-competitie, de Formule 1 en NBA-basketbal.

Ziggo had zijn vanochtend presentatie georganiseerd in de Ziggo Club, toevallig pal naast de kantoren van Fox International Channels, waarvan het open sportkanaal niet echt van de grond is gekomen.

Ziggo gaat ter promotie van de zender 5 miljoen huis-aan-huis kranten verspreiden.

Deel dit bericht

2 Reacties

wim

hebben we nog niet genoeg zenders haal er 100 zenders af en maak het wat goedkoper dan ben je pas goed bezig

H.Viel

Gedurende vele jaren maken wij gebruik van alle diensten van ziggo.Helaas kunnen wij via onze televisie met CA module geen sportkanaal van ZIGGO vinden laat staan ontvangen.
Wat kunnen wij verkeerd doen
Gaarne Uw reactie waarvoor bijvoorbaat onze dank.
Henk A.H.Viel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond