Derp

‘Zune was een grote vergissing’

Voormalig divisiehoofd Robbie Bach van Microsoft heeft toegegeven dat de productie van de mediaspeler Zune een grote vergissing van het bedrijf is geweest. Dat vertelde hij vorige week op het Northwest Entrepreneur Network evenement in Seattle.

De Zune moest de grote concurrent worden van Apples iPod, maar werd uiteindelijk van de markt gehaald. In Europa is de Zune zelfs nooit verkrijgbaar geweest.

Bach: “We hadden nooit hardware spelers moeten produceren, maar in plaats daarvan de beste muziekdienst moeten introduceren. De draagbare muziekmarkt ligt nu op zijn gat en dat begon al toen we met Zune bezig waren. Op zich was het geen slecht product, maar ook niet beter dan wat Apple te bieden had, en dus lieten mensen hem links liggen.”

Dat was anders met de Xbox, die betere hardware had en ook betere games dan de concurrentie. Niettemin moest Microsoft volgens Bach 1 miljard dollar afschrijven als gevolg van hardwarefouten bij de eerste generatie XBox.

3 Reacties

Ik vermoed dat het niet de eerste generatie Xbox (1) is geweest waar een miljardje in is verloren, maar de eerste batches X360 consoles. Het klinkt gelukkig als een wijze les.

De jeugd van tegenwoordig wil ook geen Bach 🙂

Achteruitwijkend? Het was een andere tijd. Microsoft voerde gesprekken met diverse HW CE fabrikanten als Philips en Panasonic, die het geen van alle aandurfde. En aldus dan maar zelf. Niet zonder succes met de juiste mensen…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug