Deel dit artikel
-

Zweedse mobile wallet Seqr live in Nederland

Een half miljoen Zweden gebruikt de mobiele portefeuille Seqr om mee te betalen. Het bedrijf is sinds een paar maanden bezig met zijn Europese uitrol en is nu ook beschikbaar in Nederland.

De app Seqr is sinds een paar weken in de drie grote app stores beschikbaar als download.

Het systeem is vergelijkbaar met hoe Starbucks met mobiele betalingen omgaat in zijn winkels. Ieder filiaal heeft een kassa die op het kassascherm behalve het totaalbedrag ook een QR-code laat zien. Klanten scannen de code met hun app, autoriseren die met een pincode en aan de achterkant wordt de betaling via de bank (recurring debet) verwerkt.

De kassabon verdwijnt in het digitale archief van de app en blijft zodoende altijd beschikbaar voor latere referentie.

Het systeem is technisch ook ingericht om betalingen via NFC te verwerken.

Winkeliers zouden er tientallen procenten transactiekosten mee kunnen besparen, claimt het Zweedse beursgenoteerde moederbedrijf Seamless.

In eerste instantie lijkt Seqr puur een betaal-app maar hij bevat ook aanbiedingen van aangesloten winkeliers. Daarnaast kunnen gebruikers er onderling betalen mee verrichten.

Marcel Roelants is het Zweedse systeem in Nederland aan het uitrollen. Daartoe voert hij gesprekken met verscheidene winkeliers. Van concrete installaties is hier nog geen sprake, maar in België wel. Een van de grootste klanten daar is Colruyt Groep, ’s lands grootste supermarktketen. Daar is sprake van maandelijks dertig procent groei.

In de vier landen buiten Zweden waar Seqr nu actief is, heeft de app zo’n honderdduizend gebruikers verworven in een paar maanden.

Seqr heeft verscheidene API’s voor winkels, psp’s, bancaire systemen en e-commerceplatformen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond