Beter medicijngebruik en lagere zorgkosten door meetbare digitale zorg

Gasten: Rachel van Staalduinen, Thijs Brouwer Host: Rachel van Staalduinen, Thijs Brouwer
Beter medicijngebruik en lagere zorgkosten door meetbare digitale zorg

Service Apotheek en OrangeValley wonnen samen een zilveren Dutch Interactive Award voor dit project, waarin het meten en verbeteren van digitale zorg centraal staat.

Een van de uitkomsten van dit project is dat astma/COPD-patiënten tien procent minder aanvallen hebben, doordat ze digitaal het juiste advies over hun medicijninname ontvangen.

Kalenders en herinneringen helpen gebruikers hun medicatie op tijd in te nemen. Digitaal worden medicatiebestellingen gregistreerd om inzicht te krijgen in het gebruikspatroon. Daarnaast biedt het gepersonaliseerde tips, die gebruikers kunnen beoordelen om de dienstverlening te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de patiënten.

Privacy en gegevensbeveiliging zijn essentiële aspecten binnen de medische sector, en dit project vormt daarop geen uitzondering. Er is veel zorg besteed aan het bepalen welke data verzameld wordt en hoe en waar deze gegevens opgeslagen worden. Deze kwesties zijn bijzonder relevant in de huidige discussie over gegevensopslag en beveiliging wereldwijd.

Met Thijs Brouwer (Service Apotheek) en Rachel van Staalduinen (OrangeValley) hebben we het in deze video over het meetbaar maken – en daardoor verbeteren – van online zorg, de strategische overwegingen die zijn gemaakt in dit project en de risico’s en resultaten.


Gast
Rachel van Staalduinen
Strateeg , OrangeValley

Rachel is strateeg bij OrangeValley. Ze ondersteunt grote klanten in verschillende markten bij het ontwikkelen van de juiste digitale strategie. Altijd met de eindklant en de customer journey centraal. Data en het benutten van de juiste techniek is hierbij essentieel. Zeker in een wereld waar ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. 


Gast
Thijs Brouwer
Hoofd Pharmacy Value & Digitaal, Service Apotheker

Thijs is Manager Pharmacy Value & Business Intelligence bij Service Apotheker. Hij is een toegewijde en gedisciplineerde onderzoeker met een passie voor het onderwijzen van anderen.


Host
Oliver de Leeuw
Host, Emerce

Oliver is een allround online communicatieprofessional. Hij denkt, werkt en handelt in de breedte: van het meedenken over creatieve concepten voor video’s met de minister-president tot het draaien van gerichte social media advertentiecampagnes. Hij werkt net zo graag achter de schermen (denk: TEDx, TNO, New Energy Challenge) als op een podium.


Over de collection

De agency cases van juni

In deze collectie bundelen we de beste cases van diverse agencies. Er wordt in detail gekeken naar hoe deze cases tot stand kwamen. Zowel hoogte- als dieptepunten worden gedeeld. En de cijfers en statistieken achter de campagne.
5 video's
12 sprekers

Gerelateerde artikelen