Coen Olde Olthof (Junbi.ai) over YouTube-advertentieanalyses met AI: van mening naar meting

Gasten: Coen Olde Olthof Host: Coen Olde Olthof
Coen Olde Olthof (Junbi.ai) over YouTube-advertentieanalyses met AI: van mening naar meting

Neuromarketing geeft veel inzichten maar is omslachtig. Met behulp van AI kun je nu binnen een paar minuten al weten of je YouTube-advertentie werkt of tekort schiet en op welke punten.

Wat Junbi doet voor advertenties op YouTube is “eigenlijk een beetje neuromarketing, maar dan geautomatiseerd”, zegt Coen Olde Olthof. Ze gebruiken een AI-model dat voorspelt waar mensen naar gaan kijken en of een advertentie aan zal slaan en onthouden wordt. Daarvoor wordt aan drie elementen een score toegekend, legt hij uit: “merk wel of niet gezien, en in welke mate; hoe makkelijk springt hij eruit; en hoe makkelijk is het voor je onbewuste brein om dat te verwerken”. Het is nu nog iets voor de grote YouTube-adverteerders omdat het veel rekenkracht kost. Voor hen is het interessant, want zo kun je van een mening over wat goed is of juist niet naar een meting gaan.

607


Gast
Coen Olde Olthof
Founder, Junbi.ai

Als de oprichter van Junbi.ai en expoze.io brengt Coen Olde Olthof aandacht, machine learning en branding samen met meer dan twintig jaar ervaring in digitale marketing.


Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Strategie, marketing en sales op het internet, dat is waar Hans’ kracht zit. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn passies van Hans. Zijn motto: “Think Different.” Hij zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Hans werkte voor bedrijven zoals: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals, DELA. Hij is Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.Gerelateerde artikelen