David Snellenberg (Dawn) over hoe AI het werk van creatieve bureaus verandert

Gasten: David Snellenberg Host: David Snellenberg
David Snellenberg (Dawn) over hoe AI het werk van creatieve bureaus verandert

Het lijkt soms nog toekomstmuziek, maar de eerste met behulp van AI gemaakte campagnes bestaan al. Hoe verandert dit het werk van bureaus op het gebied van bijvoorbeeld creativiteit en juridische kaders?

Wat gaat er gebeuren met AI en creativiteit in het marketingvak? “De hele wereld staat op zijn kop,” zegt David Snellenberg, “maar ook ons vak”. Volgens hem komen er de komende tijd juist banen bij, in plaats van dat er verdwijnen. Sowieso staat er veel te veranderen voor marketing- en reclamebureaus. “De eerste campagnes gemaakt door AI lopen al bij ons”, vertelt hij, namelijk een campagne voor dierentuin Artis. De gedroomde toekomst is campagnes helemaal in eigen beheer maken.

Juridisch zitten er aan dit soort oplossingen nog wel wat onduidelijkheden. Van wie zijn de met AI gemaakte afbeeldingen en stemmen bijvoorbeeld? Juist om ook de klanten te beschermen kijkt de juridische afdeling daarom goed mee, zegt hij, bijvoorbeeld naar vragen als “wat is nou ethisch? Waar zit de vrije ruimte?”. AI is een hulpmiddel dat je niet altijd hoeft te volgen. De creativiteit van mensen zelf uit zich op een andere manier, zoals het maken van keuzes en het schrijven van prompts.


Gast
David Snellenberg
Founder, Dawn

Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Gerelateerde artikelen