Hoe manoeuvreer je naar een online organisatie als fysiek klantcontact je USP is?

Gasten: Frank Beke, Jos Veldwijk Host: Frank Beke, Jos Veldwijk
Hoe manoeuvreer je naar een online organisatie als fysiek klantcontact je USP is?

Hoe maak je als online bedrijf een succesvolle omslag naar online, inclusief een bijpassende data-strategie?

In deze sessie vertellen Frank Beke (Data Strateeg bij De Nieuwe Zaak) en  Jos Veldwijk (Manager Marketing en E-business bij Jarola) hoe je offline klanten verleidt om online te gaan. Verder kijken ze naar de toegevoegde waarde van een maturity marketing scan en vertellen ze hoe je aansluitend je datastrategie bepaalt. Hoe zorgt dit alles voor een betere klantrelatie op de fysieke winkelvloer?

Met behulp van het clusteren en analyseren van data, aankoophistorie en kennis van personeel op de werkvloer heeft Wildkamp (onderdeel van Jarola) in samenwerking met De Nieuwe Zaak een datagedreven customer journey ontwikkeld die heeft geleid tot 10% stijging in e-commerce omzet. In deze sessie leer je hoe ze dit hebben gedaan, welke stappen er intern moesten worden gezet en welk ‘data maturity model’ er gebruikt is om dit alles in gang te zetten. Tot slot vertellen zij hoe zij hebben gezorgd voor een online klantbeleving die gelijk is aan de klantbeleving in de fysieke winkel.

 


Gast
Frank Beke
Data Strateeg, De Nieuwe Zaak

Frank Beke helpt als data scientist bedrijven om maximale waarde te halen uit hun klantdata. In 2018 is Frank gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen door te bewijzen dat consumenten data verzameling accepteren in ruil voor betere dienstverlening. Door data te analyseren helpt hij tegenwoordig bedrijven om nog beter aan te kunnen sluiten op de behoeften van de klant.


Gast
Jos Veldwijk
Manager Marketing en E-business, Jarola

Jos is Marketing en E-business Manager bij Jarola Group en verantwoordelijk voor de marketing-, communicatie en digital commerce strategie van Wildkamp, Aduro Light, Aduro Smart, Jarola en Maspla. Jos heeft jarenlange ervaring met digital marketing in complexe commerciële organisaties en heeft als doel om zoveel mogelijk waarde te creëren voor klanten en partners van bedrijven binnen de Jarola Groep, een kennis- en handelsorganisatie voor de technische markt.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen