Interview: Jan van der Harst over WhatsApp als volwaardig e-commercekanaal

Gasten: Jan van der Harst Host: Jan van der Harst
Interview: Jan van der Harst over WhatsApp als volwaardig e-commercekanaal

WhatsApp wordt natuurlijk al langer gebruikt door bedrijven – bijvoorbeeld voor klantenservice – maar als volwaardig verkoopkanaal staat het hier nog in de kinderschoenen. Insider helpt bedrijven die WhatsApp-commerce in hun kanalenmix willen inbouwen.

Jan van der Harst vertelt hoe Insider bezig is met WhatsApp-commerce doen. Als informatie- en push-kanaal werd WhatsApp al gebruikt, maar nu hebben ze ook WhatsApp-commerce hebben gelanceerd. In de praktijk betekent dat een end-to-end aankoopervaring, gewoon helemaal via WhatsApp: van product discovery tot aan aanbevelingen. Dat gebeurt natuurlijk op basis van opt-ins, maar er zijn verschillende mogelijkheden om het gesprek te starten. Al je producten via WhatsApp kunnen aanbieden aan je klanten “is iets dat vooral in Azië en Zuid-Amerika al heel groot is, en we zien nu ook dat het in Nederland echt begint te starten”, zegt hij.

Het werkt in eerste instantie het beste voor grote merken met een hoge brand affinity. Kortom, daar waar mensen zich echt met een merk verbonden voelen. Maar uiteindelijk zijn er voor iedereen mogelijkheden, “ook voor kleine spelers kan het uiteindelijk wel een groot kanaal zijn om echt klanten te binden”. Van der Harsts advies: denk er strategisch over na: past het in de kanalenmix?; Is het echt een aanvulling? Ook al is het niet altijd voor iedereen weggelegd, verdiep je er in ieder geval wel in.

Spreker: Jan van der Harst (Insider)

Interviewer: Hans Voorn

Event: Emerce Retail 2023


Gast
Jan van der Harst
Senior digital growth consultant, Insider

Host
Hans Voorn
Host, Emerce

Gerelateerde artikelen