Storytelling als key-element: het verkopen van een experience

Gasten: Sophie van Balen Host: Sophie van Balen
Storytelling als key-element: het verkopen van een experience

In het digitale tijdperk blijft de zoektocht naar unieke ervaringen van onschatbare waarde, misschien zelfs meer dan ooit tevoren.

Wat begon als een onderzoek naar de communicatie in de parfumindustrie, groeide uit tot iets veel groters. Sophie van Balen ging experimenteren met het maken van parfum. Toen mensen haar op straat begonnen te volgen, wist ze: hier moet ik iets mee gaan doen. Na de online lancering van mmoire eind 2022, ligt het merk nu in meerdere high-end winkels, waaronder Skins Cosmetics en 15West in Berlijn.

in deze video gaat Sophie dieper in op hoe merken zowel on- als offline een betekenisvolle ervaring kunnen bieden. Parfum behoort namelijk tot de ‘Experience Goods Economy’, en daarin is storytelling enorm belangrijk.

1.0k


Gast
Sophie van Balen
Oprichter, mmoire

Sophie van Balen is de oprichter van mmoire. Sophie vindt het belangrijk om meer awareness en waardering voor ons reuk zintuig te creëren. Dat doet ze niet alleen door het maken van aromatische parfums, maar ook door educatie en storytelling te gebruiken in de marketing van mmoire.


Host
Oliver de Leeuw
Host, Emerce

Oliver is een allround online communicatieprofessional. Hij denkt, werkt en handelt in de breedte: van het meedenken over creatieve concepten voor video’s met de minister-president tot het draaien van gerichte social media advertentiecampagnes. Hij werkt net zo graag achter de schermen (denk: TEDx, TNO, New Energy Challenge) als op een podium.


Over de collection

Het beste van online Retail

Hoe zorg je voor een unieke klantbeleving in je digitale omgeving en hoe zet je daarbij community building en storytelling in? Wat kun je doen om je verkoop via de app te boosten? En hoe kun je AI en logistics combineren om effectiever te werken? Ontdek de toekomst van retail. Met sprekers van onder andere ING, Google en Mmoire.
6 video's
10 sprekers

Gerelateerde artikelen