-

SXSW Dani Polak (code d’azur): ‘ik hoop dat we niet allemaal in de Meta-valkuil trappen’

SXSW Dani Polak (code d’azur): ‘ik hoop dat we niet allemaal in de Meta-valkuil trappen’

Wil je deze video bekijken?

Wil je deze video bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze video kijkt...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de privacystatement.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Je wilt een Premium video bekijken

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Meld je gratis aan!

Voor deze video heb je een Emerce Basis account nodig. Meld je gratis aan en kijk ongestoord verder.

Aanmelden Al een Emerce Account? Log hier in.

Voor wie niet helemaal naar Texas kon voor SXSW 2022: niet getreurd, Emerce interviewde een aantal invloedrijke aanwezigen om te horen wat hen opviel. Dani Polak, creatief directeur bij de ‘digital brand & experience company’ code d’azur houdt beide voeten op de grond wat de metaverse betreft.

Ieder jaar trekt iedereen die iets met ‘digitaal’ doet naar Austin, Texas, voor SXSW (South by Southwest). Het is een van grootste evenementen ter wereld op het gebied tech, muziek, film, interactieve media en innovatie. Emerce interviewde deelnemers en bezoekers uit binnen- en buitenland.

Dani Polak is creatief directeur bij code d’azur, een bureau dat in de digitale wereld belevingen en merken vormgeeft. De metaverse: er was geen ontkomen aan. Het was – helaas! – zoeken naar dingen die niét over de metaverse gaan, zo ontdekte hij. Zelf houdt hij beide voeten op de grond en prikt de metaverse-zeepbel alvast door: “het beeld dat iedereen nu schetst, ik geloof daar niet in”. Hij verwacht dat volgend jaar de hype alweer een stuk is overgewaaid, hoewel er voor de onderliggende blockchain-technologie wél potentie is.

Toch heeft hij een optimistische blik op de toekomst: we gaan “terug naar de democratie die het internet ooit was”. Hoe dat precies gaat weet hij ook niet, maar de nieuwe grote ideeën komen vanuit de collectiviteit, “want dat is waar die hele technologie op gebaseerd is”. Bovendien is het eigenlijk de beurt aan de (nog) jongere generatie dan Polak zelf. Zo vermijden we een monopolie van een paar grote spelers: “ik hoop gewoon van ganser harte dat we niet allemaal in de Meta-valkuil trappen, want dat is denk ik niet waar het heen moet”.

Helemaal ondergesneeuwd en heel erg onderschat, maar waar hij wel heel enthousiast over is: de revolutie van no code en low code. Juist dat maakt het mogelijk dat het web weer echt democratisch wordt, ook als je geen enorme programmeerkennis bezit.

Spreker: Dani Polak (code d’azur)

Collectie: SXSW 2022

Interview: Gijs Vroom

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond