-

De toekomst van werk: geen wedstrijd maar samenwerking met machines

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

 

De manier waarop we werken verandert snel, onder invloed van opkomende technologieën als AI, digitalisering en robotica. Hoe kunnen we daar het beste mee omgaan?

Tom Chatfield, tech-filosoof, auteur en onderwijzer, vertelt in deze inspirerende talk meer over de toekomst van werk door de snelle opmars van nieuwe technologieën. Volgens hem staat AI niet voor Artificiële Intelligentie, maar voor Artificiële Idioterie. Hij merkt dat mensen stoppen met zelf nadenken als ze gebruikmaken van technologie. Denk maar aan mensen die een brug afrijden die nog moet worden gebouwd, omdat de navigatie hen dat vertelde.

Volgens de Britse geleerde moeten mensen en machines  elkaar niet langer als concurrent zien, maar als partner. Verder is het belangrijk stil te staan bij de verschillen tussen mensen en machines in plaats van op zoek te gaan naar overeenkomsten. Maak gebruik van elkaars kracht. Zo zijn machines heel erg goed in het bedenken van antwoorden, maar de juiste vragen zullen toch echt gesteld moeten worden door mensen. Dus voel je niet bedreigd en omarm technologie.

Host: Ronald ter Voert (eigenaar RTV Media)

Spreker: Tom Chatfield (bestsellerauteur, onderwijzer en tech-filosoof)

Collectie: EDAY Digital Business Conference

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond