Industry Wire

Geplaatst door Panasonic

1 op 5 maakbedrijven kent financiële consequenties van achterblijvende digitalisering niet

31% van de bedrijven uit de maakindustrie heeft een achterstand op het gebied van digitalisering en innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Axians (uitgevoerd door Panelwizard [1]) onder 575 medewerkers en leidinggevenden in de maakindustrie. Ondanks dat driekwart van de bedrijven zich bezighoudt met digitalisering, vindt een derde van de ondervraagden dat het voor zijn organisatie moeilijk is om digitale ontwikkelingen te implementeren.

De kosten van digitalisering
Ook de gevolgen van digitalisering voor de organisatie zijn volgens respondenten onvoldoende bekend. Zo stelt één op de vijf ondervraagden dat zijn organisatie te weinig weet over de financiële consequenties van digitalisering. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te investeren in de juiste hardware voor de juiste situatie. Niet alleen vanwege de langere levensduur van apparaten, maar ook omdat ze helpen de productiviteit te verhogen.

Het gebruik van de juiste apparaten in het digitaliseringsproject is eveneens cruciaal. “Eén type apparaat kan niet door alle buitendienstmedewerkers worden gebruikt”, legt Lisbeth Lashmana, Marketing Manager Benelux voor Mobile Solutions Business Division – Europa, uit. “Buitendienstmedewerkers die andere taken uitvoeren in verschillende omstandigheden, hebben behoefte aan apparatuur die geschikt is voor hun specifieke situatie. De sleutel tot het verhogen van hun productiviteit is mobiele computerapparatuur die precies aan hun eisen voldoet. Een functioneel en ergonomisch ontwerp helpt de medewerkers om hun doelen sneller te bereiken.”

In plaats van de aanschaf van grote hoeveelheden hardware, is het een optie om robuuste hardware te huren. Panasonic biedt Toughbook-as-a-Service (TaaS) aan, waarmee het mogelijk is robuuste tablets, handhelds en notebooks tegen een rentevrij vast maandelijks bedrag af te nemen. De hoge aanschafkosten om buitendienstwerknemers met deze apparaten uit te rusten, zijn hiermee voor bedrijven verleden tijd.

Een TaaS-abonnement biedt ook drie jaar garantie, helpdeskondersteuning en andere diensten, waaronder de inzameling, recycling en het wissen van data aan het eind van de gebruikscyclus van het apparaat. Daarbij is het mogelijk extra opties zoals vehicle mounts, docking stations, softwareapplicaties en uiteenlopende accessoires aan het abonnement toe te voegen tegen hetzelfde rentetarief van 0% [2]. Een uitgebreidere garantie en een verzekering voor schade zijn vanzelfsprekend ook toe te voegen aan het TaaS-abonnement.

Toekomst van de organisatie
Uit het onderzoek van Axians blijktverder dat 42% van de respondenten wil dat zijn organisatie verder digitaliseert. Een belangrijke reden hiervoor is digitaal bij te blijven bij de concurrentie; 18% vindt het namelijk erg lastig om met hen te kunnen concurreren op digitaal gebied. 19% stelt zelfs dat wanneer zijn of haar werkgever niet snel digitaliseert, dit ten koste gaat van de toekomst van de organisatie.

Het brede portfolio van Panasonic bevat de ideale hardware om te beginnen of uit te breiden met digitaliseren.

Voor meer informatie, bezoek de website: www.toughbook.eu

[1] Dit persbericht is gebaseerd op dit artikel

[2] TaaS is een 0% financierings-OPEX-oplossing, inclusief 20% zachte kosten. Als de transactie meer dan 20% zachte kosten/software vereist, zal de rente over 3 jaar hoger zijn

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht