Industry Wire

Geplaatst door Recoll Europe

289 ton jaarlijkse CO2-compensatie: duurzame inktcartridges

Den Haag, 2 februari 2023 – Recoll Europe zet actief in op het inzamelen van lege cartridges en de verkoop van opnieuw gevulde cartridges. Zo wordt de levensduur van een inktcartridge verlengd. De CO2-uitstoot die vrijkomt bij deze processen, wordt gecompenseerd in samenwerking met FairClimateFund. Op deze manier wordt jaarlijks 289 ton CO2-uitstoot gecompenseerd.

Door cartridges in te leveren, kunnen energie, grondstoffen en CO2-uitstoot bespaard worden. “Nog altijd verdwijnen lege inktcartridges onnodig bij het restafval. Op die manier gaan kostbare grondstoffen verloren”, zegt Bas Pardoel, Managing Director van Recoll. Het winnen van nieuwe grondstoffen voor de productie van inktcartridges kost veel meer grondstoffen en energie dan het hergebruiken van lege inktcartridges. Door lege inktcartridges in te leveren, hoeven die niet elke keer opnieuw gemaakt te worden met nieuwe grondstoffen. Een cartridge wordt gemaakt van aardolie (voor het plastic) en kostbare metalen (voor de chip en printkop).

CO2-reductie en compensatie
Recoll helpt haar klanten op twee manieren met het verkleinen van hun footprint. Aan de ene kant met het actief inzamelen van lege cartridges, en aan de andere kant met de verkoop van navulbare cartridges met kwaliteitsgarantie. Maar ook deze business stoot schadelijke stoffen uit die een negatieve impact op het milieu hebben. “Om nog een extra stap te zetten in het verkleinen van onze footprint, kijken we echt naar onze uitstoot en compenseren en reduceren we deze op een eerlijke manier. Hiervoor hebben we een uitstekende partner gevonden in FairClimateFund,” aldus Bas Pardoel, Managing Director van Recoll.

Samenwerking met FairClimateFund
Recoll steunt het Birds, Bees and Business project van FairClimateFund. “Met dit project worden in Burkina Faso nieuwe bomen geplant, bestaande bomen beschermd tegen houtkap door het gebruik van schonere koektoestellen, biodiversiteit gestimuleerd en wordt duurzaam ondernemen bevorderd. Dit zorgt voor meer voedsel voor mensen en vogels, meer insecten en meer opbrengsten uit landbouw en de productie van sheanoten. Ook haalt het project CO2-uitstoot uit de lucht en vermindert het houtgebruik uit de regio”, aldus Robert Okhuysen van FairClimateFund.

Verduurzamen van bedrijfsprocessen
De grootste uitstoot van Recoll vindt plaats door de logistiek. “Wij starten een uitgebreid project waarin we op een kritische en creatieve manier onze supply chain herzien. Wij hopen hiermee stappen te kunnen zetten in de besparing van onze uitstoot. Uiteraard zal er altijd een deel uitstoot door transport of productie blijven bestaan. Dat deel compenseren wij met hulp van FairClimateFund”, aldus Pardoel. “Wij hebben gekozen voor FairClimateFund door het goede directe contact. Er is veel begeleiding en aandacht van hen voor ons duurzaamheidstraject.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht