Industry Wire

Geplaatst door Cradlepoint

Cradlepoint gaat samenwerken met Juniper

New York, 24 januari 2022 Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, gaat samenwerken met Juniper Networks, leider in veilige, door AI gedreven netwerken. Het doel is om de oplossingen van Juniper voor campus- en filiaalnetwerken te verrijken met 5G-connectiviteit. Hierbij worden de door Mist AI ondersteunde oplossingen van Juniper voor vaste en draadloze toegang en SD-WAN-functionaliteit, gecombineerd met het 5G-aanbod van Cradlepoint. Gemeenschappelijke klanten en partners krijgen op die manier de beschikking over nog meer opties om betrouwbare verbindingen met externe locaties op te zetten, inclusief inzichten die beheer en troubleshooten eenvoudiger maken.

Betrouwbare netwerkconnectiviteit binnen en buiten de organisatie is door hybride werken essentieel geworden. Terwijl organisaties zich opnieuw blijven uitvinden is 5G bewezen effectief wat betreft het faciliteren van draadloze WAN-toepassingen. Dit zal vooral organisaties voordelen opleveren in branches zoals de retailsector. Hier groeit draadloze LTE en 5G, vanuit het vermogen om mensen, locaties en apparaten wereldwijd op een flexibele en geïntegreerde wijze te verbinden, tot de voorkeurstechnologie voor connectiviteit uit. Met 5G kunnen retailers bijvoorbeeld click en collect bieden of tijdelijke pop-upnetwerken inrichten voor direct beschikbare betrouwbare verbindingen op plaatsen waar vaste WAN-connectiviteit geen optie is.

Met gebundelde krachten kunnen Cradlepoint en Juniper klanten een bewezen oplossing aanbieden voor draadloze LAN- en WAN-scenario’s op basis van 5G. De integratie van Mist AI met de oplossing NetCloud™ van Cradlepoint (via open cloud API’s), biedt organisaties vervolgens integraal zicht op het netwerk, verbeterde bedrijfscontinuïteit en inzichten die onmisbaar zijn voor het optimaliseren van de totale ervaring.

“Juniper onderscheidt zich met een compleet aanbod van LAN-, WLAN- en SD-WAN-oplossingen die stuk voor stuk gebruikmaken van de Mist AI-engine voor een optimale gebruikservaring, van clients tot en met de cloud”, zegt Jeff Aaron, vice president Enterprise Marketing bij Juniper Networks. “Het doet ons een genoegen om deze waardepropositie samen met Cradlepoint verder uit te breiden. Hiermee kunnen we onze klanten en partners die 5G en draadloze WAN’s zakelijk inzetten voorzien van de best mogelijke inzichten, automatisering en functionaliteit.”

In het kader van de samenwerking hebben de twee organisaties de interoperabiliteit van de volgende producten en functionaliteit geverifieerd:

De 5G-routers en adapters van Cradlepoint en zijn oplossing NetCloud™

  • Juniper Mist Wireless Assurance en Indoor Location Services en draadloze access points van Juniper
  • Juniper Mist Wired Assurance Service en access switches uit de EX-serie
  • Juniper Mist WAN Assurance, secure services gateways uit de SRX-serie en Session Smart Routers
  • Marvis, de virtuele netwerkassistent van Juniper die met behulp van Mist AI voorziet in proactieve aanbevelingen en zelfsturende netwerkprocessen en ongekende inzichten aanreikt via natural language processing (NLP) en een conversational interface.

“Makkelijk inzetbare, snelle en betrouwbare 5G-connectiviteit staat aan de basis van bestaande en nieuwe klantenervaringen, biedt ondersteuning voor bedrijfskritische applicaties en diensten en vereffent de weg naar nieuwe toepassingen, van zelfscan tot tijdsgebonden kortingsbonnen en asset tracking”, zegt Marc Bresniker, senior vice president Product Management bij Cradlepoint. “Het doet ons een genoegen om samen met Juniper deze toepassingen mogelijk te maken en andere zakelijke kansen te ontsluiten. Tegelijkertijd transformeren we de ervaring van IT-beheerders met de integratie van NetCloud™ van Cradlepoint en Mist AI.”

Meer informatie over de samenwerking tussen Cradlepoint en Juniper is hier beschikbaar.

Ga voor meer informatie over de retailoplossingen van Juniper naar https://www.juniper.net/us/en/solutions/retail.html

Over Cradlepoint

Cradlepoint is een wereldwijde leider op het gebied van cloud-geleverde 4G en 5G wireless network edge-oplossingen. Cradlepoint’s NetCloud™-platform en mobiele routers bieden een diepgaande, veilige, en software-defined Wireless WAN-edge om mensen, plaatsen, en dingen te verbinden — overal. Meer dan 25.000 bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd, waaronder veel Global 2000-organisaties en hoog aangeschreven instanties in de publieke sector, maken gebruik van Cradlepoint om missie-kritieke locaties, verkooppunten, inzetbaar personeel, voertuigen en IoT-apparaten te verbinden. Cradlepoint is opgericht in 2006, overgenomen door Ericsson in 2020, en fungeert als een op zichzelf staande dochteronderneming binnen Business Area Technologies and New Businesses van Ericsson. De hoofdvestiging van Cradlepoint bevindt zich in Boise, Idaho (VS). De ontwikkelingscentra bevinden zich in Silicon Valley en India. Internationale kantoren bevinden zich in Azië-Pacific, Canada, Europa en Latijns-Amerika. www.cradlepoint.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht