Industry Wire

Geplaatst door Accenture

AI aanjager voor verandering in de gezondheidszorg

Recente onderzoeken van Accenture tonen de kracht en het potentieel van generatieve AI, met name de transformatieve rol ervan in de gezondheidszorg. Deze technologie verlicht de werkdruk van zorgprofessionals en verbetert de patiëntenzorg.

AI-innovatie transformeert alle sectoren
Accenture’s ‘Technology Vision 2023′ en het rapport ‘A new era of generative AI for everyone’ tonen aan dat taalgerichte AI-systemen ingrijpende veranderingen teweeg kunnen brengen in alle sectoren, inclusief de gezondheidszorg. Generatieve AI wordt door bijna alle leidinggevenden in de gezondheidszorg (98%) en bij zorgverzekeraars (89%) gezien als een stimulans voor menselijke creativiteit en productiviteit.

Nieuwe oplossingen voor urgente uitdagingen
Met wereldwijde tekorten aan zorgverleners en overbelasting van medewerkers, vereist de gezondheidszorg nieuwe benaderingen. We moeten technologie en menselijke expertise samenbrengen voor een radicale herziening. Generatieve AI kan tot 40% van de werkuren in de gezondheidszorg ondersteunen. Door bijvoorbeeld het overnemen van administratieve taken, zorgt generatieve AI voor een aanzienlijke verlichting van de werkdruk van zorgprofessionals, waardoor ze zich op hun kerntaken kunnen richten. Het benutten van het volle potentieel van generatieve AI vereist een sterke digitale basis en investeringen in talent.

Menselijke begeleiding blijft essentieel
Bij de implementatie van generatieve AI in de gezondheidszorg zijn ervaring en expertise van mensen van cruciaal belang. Naast investeringen in technologie, moeten investeringen zich richten op het versterken van vaardigheden en het uitbreiden van de organisatorische capaciteit. 50% van de gezondheidsorganisaties is van plan ChatGPT te gebruiken voor educatieve doeleinden, en meer dan de helft (52%) heeft pilotprojecten gepland voor 2023.

“Menselijke expertise is de sleutel bij de integratie van generatieve AI in de gezondheidszorg. We begeleiden zorgverleners tijdens deze snelle technologische verandering om een toegankelijkere gezondheidszorg, verbeterde patiëntervaringen en betere behandelresultaten te realiseren,” aldus Rob Knigge, Lead Health & Public Services bij Accenture Nederland.

Over Accenture
Accenture is een toonaangevende wereldwijde professionele dienstverlener die ’s werelds grootste bedrijven, overheden en andere organisaties helpt hun digitale kern op te bouwen, hun activiteiten te optimaliseren, de omzetgroei te versnellen en de dienstverlening aan burgers te verbeteren – om zo snel en op grote schaal tastbare waarde te creëren. Wij zijn een door talent en innovatie geleid bedrijf met 738.000 mensen die klanten in meer dan 120 landen bedienen. Technologie staat tegenwoordig centraal bij veranderingen, en wij zijn een van ’s werelds leiders in het stimuleren van die veranderingen, met sterke relaties met het ecosysteem. Wij combineren onze kracht in technologie met ongeëvenaarde branche-ervaring, functionele expertise en wereldwijde leveringscapaciteit. Wij zijn als geen ander in staat om tastbare resultaten te leveren dankzij ons brede scala aan diensten, oplossingen en middelen op het gebied van Strategie & Consulting, Technologie, Operaties, Industrie X en Accenture Song. Deze capaciteiten, samen met onze cultuur van gedeeld succes en ons engagement om 360° waarde te creëren, stellen ons in staat onze klanten te helpen slagen en betrouwbare, duurzame relaties op te bouwen. Wij meten ons succes af aan de 360°-waarde die wij creëren voor onze klanten, elkaar, onze aandeelhouders, partners en gemeenschappen. Bezoek ons op www.accenture.com.
www.accenture.com.

Uitschrijven

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht