Industry Wire

Geplaatst door Airbnb

Airbnb lanceert oplossing om overlast van feestjes te bestrijden

Airbnb lanceert in Nederland een innovatieve screeningtechnologie voor reserveringen om het risico op overlastgevende feestjes te verminderen. Dit volgt op een recente wereldwijde pilot van deze technologie die een vermindering van meldingen van partijen zag. 

De aanpassing is ontwikkeld om potentiële reserveringen met een hoger overlast risico te identificeren en te voorkomen dat deze boekingen worden gemaakt. De technologie kijkt naar factoren met betrekking tot het account van de gast en hun boeking die kunnen duiden op een hoger risico voor dit soort incidenten. Deze factoren omvatten zaken als of de gast een geschiedenis van positieve recensies heeft (of een gebrek aan positieve recensies), de lengte van de reis, de afstand tot de advertentie en of de boeking in een weekend of op een doordeweekse dag plaatsvindt, naast andere overwegingen.

 

De uitrol van deze technologie naar Nederland volgt op de implementatie van Airbnb’s feestverbod vorig jaar. Ter ondersteuning van de handhaving van dit verbod ontwierp het Airbnb de reservering screening technologie om het risico van overlastgevende feestjes te verminderen.

 

Tijdens een wereldwijde pilot van deze nieuwe screening technologie zag Airbnb een vermindering van het aantal meldingen van overlast waar de pilot van kracht was.

Sinds Airbnb in augustus 2020 anti-feesten maatregelen heeft ingevoerd, is het aantal meldingen van feesten op het platform in twee jaar tijd wereldwijd met 55% gedaald. Door maatregelen zoals het screenen van reserveringen wil Airbnb dit succes verder uitbouwen.

Rosa Dinnissen, Public Policy Lead van Nederland en Nordics bij Airbnb vertelt: “We willen verhuurders en buurten in Nederland helpen genieten van de voordelen van lokaal toerisme en tegelijkertijd stappen ondernemen om slechte partijen en ongewenst gedrag op Airbnb of in de gemeenschappen die wij bedienen, hard aan te pakken. Het innovatieve reserveringssysteem zal dit proces efficiënter maken.”

Airbnb is optimistisch dat dit systeem een positieve invloed zal hebben op de Nederlandse gemeenschap en haar doel om het risico van veiligheidsincidienten en schade aan eigendommen op Airbnb te verminderen:

  1. Airbnb heeft vorig jaar haar wereldwijde feestverbod geintroduceerd
  2. De Neighborhood Support Line stelt buren in Nederland in staat om direct te communiceren over urgente zorgen aanaande een advertentie in de buurt, zoals een mogelijk feest in uitvoering.
  3. Met de 24-uurs veiligheidslijn kunnen verhuurders en gasten direct het Airbnb gespecialiseerde veiligheidsteam bereiken voor hulp, zoals het melden van een ongeautoriseerd feest tijdens een verblijf.
  4. Airbnb heeft samengewerkt met vastgoed tech bedrijf Minut om een gratis geluidssensor aan te bieden aan verhuurders in meer dan 60 landen en regio’s.
  5. Het bedrijf deelt tips voor verhuurders om feesten in hun accommodatie te voorkomen.

– EINDE - 

Over Airbnb 

Airbnb ontstond in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco. Sindsdien is het platform uitgegroeid tot meer dan 4 miljoen verhuurders die meer dan 1 miljard gasten hebben verwelkomd, in bijna elk land ter wereld. Elke dag bieden verhuurders unieke verblijven en ervaringen aan die het voor gasten mogelijk maken om op een meer authentieke manier in contact te komen met gemeenschappen.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht