Industry Wire

Geplaatst door Amazon

Amazon en Ring ronden overname af – samenwerking helpt gebruikers hun huizen te monitoren en buurtcriminaliteit terug te dringen

April 12, 2018—Seattle, Wash. & Santa Monica, Calif., Amsterdam, Nederland —(NASDAQ: AMZN) – Amazon en Ring kondigen vandaag aan dat Amazons overname van Ring is voltooid. Samen zullen de bedrijven zich inzetten voor de missie van Ring: het verlagen van buurtcriminaliteit met betaalbare, effectieve thuisbeveiligingsproducten en -diensten. Met deze producten en diensten kunnen gebruikers de mensen die hun eigendom betreden, zien, horen en toespreken vanaf elke gewenste locatie.

“Onze missie om buurtcriminaliteit te verlagen, staat centraal in alles wat we doen bij Ring”, zegt Jamie Siminoff, CEO en Chief Inventor van Ring. “Samen met Amazon zetten we deze missie extra kracht bij door meer gebruikers wereldwijd te verbinden en door onze beveiligingsproducten en -systemen betaalbaarder en toegankelijker te maken. Het Ring-team is sterk gemotiveerd om meer producten en diensten te creëren, die in het dagelijks leven echt meerwaarde bieden en bijdragen aan veiliger leefomgevingen voor al onze gebruikers.”

Om de samenwerking af te trappen, hebben Amazon en Ring de prijs van de populaire Ring Video Doorbell nu vastgesteld op € 99. Hierdoor wordt thuisbeveiliging nóg toegankelijker voor gebruikers. De Ring Video Doorbell heeft volgens een pilotprogramma van de LAPD in Los Angeles al geholpen om de buurtinbraken daar te verlagen met 55 procent. Nu Amazon zich inzet voor het leveren van premiumproducten tegen betaalbare prijzen, bieden de twee bedrijven nóg meer gebruikers gemoedsrust met betrekking tot hun huis.

“Het getalenteerde Ring-team heeft thuisbeveiligingsproducten en -diensten op de markt gebracht, waar gebruikers dol op zijn. We zijn enthousiast over hun werk, hun producten en hun missie. We kijken ernaar uit om samen te werken en klanten zo goed mogelijk te bedienen”, zegt Dave Limp, Senior Vice-President van Amazon Devices en Services. “En dat is nog maar het topje van de ijsberg. We zullen ons blijven ontwikkelen en ons blijven inzetten om klanten te voorzien van beveiligingsoplossingen voor betaalbare en effectieve thuis- en buurtbeveiliging.”

De samenwerking tussen Amazon en Ring startte in 2016 via het Alexa Fund, de investeringsafdeling van Amazon, die bedrijven met moderne technologische innovaties ondersteunt. De investering bood Ring een sterke basis en stelde het bedrijf in staat nieuwe Alexa-API’s en -mogelijkheden te integreren. Ook kon Ring zo een nieuwe Alexa-functie ontwikkelen, die gebruikers in staat stelt spraakbesturing te gebruiken om camerafeeds te tonen op Echo Show en Fire TV.

Gebruikers ervaren elke dag de positieve effecten van de Ring Video Doorbell. Ring draagt bij aan de veiligheid van gebruikers en hun buurt – van het helpen van mensen met een beperking om eenvoudiger te zien wie er voor de deur staat en daarop te kunnen reageren, tot en met het voorkomen van pakketjesdiefstal of inbraken.

Klanten hebben vanaf nu via Amazon de keuze uit een ruime selectie thuisbeveiligingsproducten, -camera’s en -oplossingen, inclusief:
• Ring Video Doorbells, Ring Spotlight Cams, Ring Floodlight Cams en alle Ring-accessoires;
• Blink XT Indoor/Outdoor Cameras, Blink Indoor Security Cameras en Blink-accessoires;
• Amazon Cloud Cam.
Ring, Blink en Amazon Cloud Cam zetten hun activiteiten onder hun eigen naam voort. Gebruikers zullen geen hinder ondervinden in de dienstverlening en kunnen contact opnemen met de bijbehorende klantenservicecentra wanneer zij vragen hebben of tegen problemen aanlopen.

###

Over Amazon
Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie met de klant in plaats van een focus op de concurrent, passie voor uitvinden, operational excellence en langetermijndenken. De Amazon-producten en -diensten bestaan onder meer uit klantbeoordelingen, 1-Click-shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa. Bezoek voor meer informatie www.amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Over Ring
De missie van Ring is om buurtcriminaliteit te verminderen door een Ring of Security rondom huizen en buurten te creëren met een gamma aan home-securityproducten. De Ring-producten, samen met het Ring Neighborhoods netwerk, maken het mogelijk om betaalbare, complete huis- en buurtbeveiliging te bieden. Eén buurt in Los Angeles zag zelfs een daling van 55 procent in inbraken bij huizen nadat de Ring Video Doorbells waren geïnstalleerd bij slechts 10 procent van de huizen in de buurt. Voor meer informatie: www.ring.com. Met Ring ben je altijd thuis.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht