Industry Wire

Geplaatst door ANSYS

ANSYS versnelt raceauto designs Ferrari GT

Ferrari Competizioni GT maakt gebruik van de simulatiesoftware van ANSYS (NASDAQ: ANSS) om een nieuwe generatie auto-designs te ontwikkelen die veel voordeel bieden op het circuit. Door de nieuwe samenwerking kunnen engineers van Ferrari Competizioni GT de aerodynamische prestaties van hun elite raceauto’s verbeteren met behulp van de simulatiesoftware van ANSYS.

Elke twee tot drie jaar stelt het engineeringteam van Ferrari Competizioni GT zichzelf het doel om binnen twaalf maanden een verbeterde raceauto te ontwikkelen. Efficiëntie is hierbij de sleutel tot succes en het team gebruikt ANSYS Fluent meshing voor het leveren van turbulentiemodellen en solvers om de prestaties van hun auto’s te verbeteren.

Gebruik van de nieuwe Mosaic-enabled Poly-Hexcore meshes versnelt het simulatieproces aanzienlijk. Het team gebruikt geautomatiseerde workflows om hands-on ontwikkeltijd te verminderen, parallellisatie om sneller hoogwaardige meshes te ontwikkelen en een efficiëntere inzet van ANSYS Fluent. Hierdoor worden er drie keer zoveel simulaties uitgevoerd zonder extra ontwikkeltijd of kosten.
“Mosaic-meshing heeft een flinke impact op onze aerodynamische ontwerpen. Het biedt grotere nauwkeurigheid met minder cells en solvers in de helft van de tijd”, zegt Ferdinando Cannizzo, hoofd GT racing car development bij Ferrari Competizioni GT. “Met Mosaic-technologie en de Fluent end-to-end workflow maakt ons team drie keer zoveel simulaties in dezelfde tijd en ontwikkelt auto’s sneller dan ooit tevoren.”

“Auto’s van Ferrari Competizioni GT zijn de top als het gaat om raceprestaties. We zijn dan ook zeer trots dat we ze kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe aerodynamische-ontwerpen, waarmee ze nog meer overwinningen kunnen boeken”, zegt Sandeep Sovani, director of Global Automotive Industry bij ANSYS. “Teams zoeken altijd naar prestatieverbeteringen en Mosaic-meshing versnelt alle stappen in de simulatie workflow en de antwoorden op designvragen, om zo maximale productefficiëntie te bieden en strakke ontwikkeldeadlines te ondersteunen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht