Industry Wire

Geplaatst door bunq

bunq introduceert nieuwe betaalverzoekservice

Amsterdam, 24 juli 2018 – Mobile-only bank bunq introduceert vanavond tijdens bunq Update #8 het vernieuwde bunq.me. Met deze service kan iedere klant van een Europese bank een persoonlijke betaallink aanmaken zonder dat ze hiervoor een app moeten downloaden. Daarnaast implementeert het bedrijf als eerste Nederlandse bank OAuth en wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de gebruikerservaring.

bunq.me – maak je persoonlijke betaallink aan, zonder app
Gebruikers kunnen nu binnen een paar seconden een persoonlijke betaallink aanmaken op bunq.me, zonder een app te hoeven downloaden. Met deze link kunnen ze eenvoudig geld terugvragen van vrienden, familie en onbekenden. Waar men bij soortgelijke diensten voor ieder betaalverzoek een nieuwe link aan dient te maken, kan iedereen bij bunq een persoonlijke link aanmaken die niet verloopt. De dienst is nu beschikbaar voor alle klanten van iedere Europese bank.

“We implementeerden twee jaar geleden als eerste bank betaalverzoeken en intussen zijn er veel nieuwe aanbieders op de markt. Met de gedachte dat het een tikkie beter kan, hebben we gekeken naar hoe we de gebruikerservaring nog simpeler konden maken”, zegt oprichter en CEO Ali Niknam.

OAuth – bunq opnieuw koploper PSD2
Eerder nam bunq al een voorsprong op de invoering van de Europese betaalnorm PSD2 door haar publieke API te lanceren. Nu komt daar ook OAuth – of Open Authorization – bij als veiligheidsmaatregel. Zo kunnen ontwikkelaars vernieuwende applicaties bouwen door een veilige verbinding op te zetten met de bunq app. Deze partijen krijgen gemakkelijk en veilig toegang tot specifieke gegevens zonder dat gebruikersnamen en wachtwoorden hoeven te worden uitgewisseld. Tijdens Update #8 liet bunq een voorbeeld zien van een dergelijke applicatie: MONYCA. Deze app categoriseert betalingen, zodat de gebruiker gemakkelijk inzage krijgt in zijn uitgavenpatroon.

Mastercard roterende CVC-code: kies je eigen beveiligingsoptie
De bunq MasterCard had al een unieke beveiligingslaag: een CVC-code die elke paar minuten automatisch ververst in de bunq app. De nieuwe update stelt gebruikers in staat zelf in te stellen of de CVC-code automatisch regenereert of dat de gebruiker dit handmatig wilt doen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht