Industry Wire

Geplaatst door Cinetree

Cinetree verdubbelt aantal accounts in 2018

Amsterdam, 18 januari 2019 – Cinetree heeft een succesvol jaar beleefd in 2018. De omzet van het video-on-demand (VOD) platform is in het laatste kalenderjaar met meer dan 50 procent gegroeid ten opzichte van 2017. Deze omzetstijging gaat gepaard met een verdubbeling van het aantal accounts van Cinetree.

Groeiende populariteit filmhuis voor thuis

Naast de groei in het aantal leden, heeft ook het TVOD-aanbod (huurfilms) bijgedragen aan de omzetverdubbeling van Cinetree. Het platform zag het aantal verhuurde films en documentaires in 2018 met driekwart toenemen ten opzichte van 2017.

Hanna Verboom, oprichtster Cinetree: “Het succes van het afgelopen jaar hebben we gek genoeg grotendeels te danken aan het groeiende en vaak overweldigende aanbod aan content. Meer dan ooit is er behoefte aan curatie, minder keuze maar met de wetenschap dat wat je kijkt iets moois bij je achterlaat. Bij ons vind je daarom een wisselende selectie van films en documentaires die je vaak niet op andere VOD-platformen of televisiekanalen kunt kijken.”

Korte films en eigen producties

In het succesvolle jaar werd het aanbod van Cinetree ook sterk uitgebreid. Zo zijn er sinds 2018 ook korte films terug te vinden op het platform.

“Korte films zijn lange tijd een ondergewaardeerde categorie geweest. Zonde want dit is een geweldige vorm om in korte tijd een mooi verhaal mee te krijgen. Ook debuteren jonge makers juist met korte films”, stelt Hanna Verboom. “Graag geven we deze talenten de ruimte om hun ambities te realiseren en brengen we het publiek in contact met deze nieuwe, getalenteerde generatie filmmakers.”

Voor Cinetree was 2018 ook het jaar waarin eigen producties werden gelanceerd. Meest recent was dit nog de documentaireserie Plastic Sailors die voor National Geographic is geproduceerd.

Toekomstplannen

Voor 2019 verwacht Cinetree nog meer eigen producties te lanceren en samen te werken met strategische partners. Daarnaast worden op dit moment gesprekken gevoerd om ook filmliefhebbers buiten Nederland kennis te laten maken met Cinetree.

Over Cinetree

Cinetree, het filmhuis voor thuis, Nederlandse video-on-demand (VOD) dienst die toegang biedt tot de beste films en documentaires van over de hele wereld. In het aanbod vind je uitsluitend films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie en verhalen die raken. Cinetree is beschikbaar op PC en laptop of via de apps voor iOS, AppleTV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht