Industry Wire

Geplaatst door Cisxo

Cisco presenteert visie voor vereenvoudiging van netwerken en veilige wereldwijde connectiviteit

De visie van Cisco voor Cisco Networking Cloud is gericht op het creëren van een gebruiksvriendelijk netwerkbeheerplatform dat klanten in staat stelt gemakkelijk toegang te krijgen tot alle Cisco-netwerkproducten en deze centraal te beheren vanuit één locatie.
Nieuwe innovaties zijn onder andere SSO, het eenvoudig uitwisselen en opslaan van API keys, duurzame datacenternetwerkoplossingen en uitgebreide netwerk assurance met Cisco ThousandEyes.
Cisco Networking Cloud zal IT drastisch vereenvoudigen, met een flexibelere Cisco Catalyst-switchstack, beter inzicht in stroom- en energieverbruik van datacenters en AI Data Center Blueprint for Networking om de prestaties en zichtbaarheid voor netwerkbeheerders te verbeteren.
Cisco (NASDAQ: CSCO) is op een missie om IT te vereenvoudigen en kondigt vandaag zijn visie aan voor Cisco Networking Cloud, een geïntegreerd beheerplatform voor zowel on-prem, als cloud operating modellen.

Bouwen aan een betere toekomst voor Cisco-klanten en -partners

In een wereld waarin iedereen constant met elkaar verbonden is, brengt netwerkbeheer uitdagingen met zich mee. Volgens Cisco’s State of Global Innovation rapport hecht 85% van de IT-professionals veel waarde aan eenvoud in hun IT-systemen. Met de opkomst van cloud, IoT, Wi-Fi + 5G, AI/ML en security wordt deze eenvoud steeds belangrijker. Door de vele technologieën en applicaties die samenkomen, kan voor IT-medewerkers lastig zijn om een consistente, uniforme ervaring te leveren, of gebruikers nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.

Een vereenvoudigde IT-ervaring heeft invloed op de klanttevredenheid, het behoud van medewerkers en de concurrentiepositie. Cisco erkent de uitdagingen van fragmentatie, gebrek aan zichtbaarheid, beveiligingsrisico’s en tijdrovende integratie die het verbeteren van ervaringen in de weg staan. Ook begrijpt Cisco dat de weg naar vereenvoudiging afhankelijk is van de bedrijfsdoelstellingen, functionele behoeften en het gewenste consumptiemodel van elke beheerder.

De visie voor Cisco Networking Cloud

Daarom heeft Cisco gewerkt aan een gebruiksvriendelijkere ervaring voor netwerkbeheerplatformen, waardoor klanten gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot en kunnen navigeren door alle Cisco-netwerkproducten vanaf één centrale locatie. Met cloud-gedreven automatisering, diepgaande inzichten in het netwerk en innovatie via het partnerecosysteem, zal Cisco Networking Cloud de levering van consistente gebruikerservaringen versnellen en meetbare bedrijfsresultaten stimuleren.

“Vandaag delen we onze visie en eerste stappen om de complexiteit van netwerken te elimineren en de wereld veilig met elkaar te verbinden”, zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager, Cisco Networking. “Alleen Cisco heeft het portfolio, de ervaring en de partners om campus- en filiaalnetwerken, datacenters, computing, IoT en SD-WAN te integreren en zo optimale resultaten te behalen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door ons geavanceerde netwerkbeheerplatform, waarmee we uniforme gebruikerservaringen kunnen bieden.”
Cisco neemt als eerste stap de volgende componenten op in zijn bestaande portfolio van netwerkproducten, wat zal zorgen voor een verhoogde operationele eenvoud, efficiëntie en betrouwbaarheid:
Single sign-on (SSO): vereenvoudigt de toegang tot Cisco-netwerkplatforms.
Uitwisseling en opslag van API keys: in combinatie met SSO vergemakkelijkt dit de verbinding en gegevensuitwisseling tussen Cisco-netwerkplatforms via automatisering, waardoor wrijving en kans op fouten verminderen.
Cross-platform navigatie: biedt naadloze navigatie tussen Cisco-netwerkplatforms.
Gemeenschappelijke gebruikersinterface voor alle Cisco-netwerkplatforms: voor meer consistentie en gebruiksgemak voor alle operationele functies van klanten
De kracht van het netwerk vergroten met end-to-end zekerheid en uitgebreide cloudmonitoringmogelijkheden:
Cisco ThousandEyes voor end-to-end network assurance over elk netwerk: ThousandEyes biedt uitgebreidere zichtbaarheid, geautomatiseerde inzichten en naadloze workflows om digitale ervaringen te garanderen, ongeacht het netwerk – of het nu op locatie is, op het internet of in de cloud. Nieuwe innovaties zijn onder andere:
Uitgebreide zichtbaarheid op internet- en cloudnetwerken met nieuwe zichtpunten op Meraki MX en Webex RoomOS apparaten.
Sneller inzicht in incidenten die digitale ervaringen beïnvloeden met nieuwe geautomatiseerde Event Detectie plus inzicht in AWS-verbindingen voor verbeterde probleemoplossing.
Naadloze workflows met vereenvoudigde ThousandEyes endpoint implementatie met Cisco Secure Client. Een toevoeging aan het al rijke scala van ThousandEyes, inclusief data export via OpenTelemetry.
Cloud Monitoring voor Catalyst om Catalyst apparaten te bekijken, problemen op te lossen en te beheren: Verbeteringen aan het Meraki-dashboard ondersteunen nu nieuwe mogelijkheden voor Cisco Catalyst switches, waaronder een CLI-weergave, beeldbeheer en geavanceerde probleemoplossing.
Vereenvoudiging van network operations met een eenvoudigere, meer voorspelbare en beter schaalbare Cisco Catalyst-stack, beter inzicht in het energieverbruik en de -voetafdrukken van datacenters, en AI Data Center Blueprint for Networking:
Vereenvoudigde branding voor de Cisco Catalyst Stack: Cisco verbindt nu de kracht en flexibiliteit van het merk Catalyst over de volledige stack voor enterprise-netwerken, inclusief Catalyst Center (voorheen DNA Center), Catalyst Software and Licensing (voorheen DNA Software and Licensing), Catalyst Wireless, Catalyst Switching, Catalyst Routing en Catalyst SD-WAN (voorheen Cisco SD-WAN of Viptela SD-WAN).
Nieuw Cisco Catalyst SD-WAN verbruiksmodel: Met het in de cloud geleverde Cisco Catalyst SD-WAN kunnen klanten SD-WAN nu gebruiken als een hulpprogramma met een flexibel abonnementsmodel. Klanten kunnen de SD-WAN-software en -diensten eenvoudig aanschaffen en binnen enkele minuten opstarten. Cisco is verantwoordelijk voor het beheer van de onderliggende levering van het SD-WAN-netwerk, waarbij de implementatie en het beheer gedurende de levenscyclus volledig automatisch verlopen.
Vereenvoudigde licentie-opties: Beginnend met de Cisco Catalyst switches, combineert de nieuwe licentie hardware en softwaresupport in een enkel abonnement, waardoor het kopen en vernieuwen vereenvoudigd wordt.
Duurzame datacenternetwerken. Dankzij nieuwe integraties voor Cisco-datacenternetwerken en het Nexus Dashboard krijgen klanten realtime en historisch inzicht in het energieverbruik van alle IT-apparatuur in hun datacenter en kunnen ze de energievoetafdruk van hun datacenter-operaties inschatten.
AI Data Center Blueprint for Networking, gebaseerd op Cisco’s klantimplementaties, biedt een nieuwe en bewezen oplossing voor krachtige computing, migraties van InfiniBand naar Ethernet-netwerken en grootschalige ML-structuren. Met inzicht in AI-workloads via Cisco Nexus Dashboard en automatiseringssjablonen kunnen klanten met hun Cisco Nexus 9000- en NX-OS-implementaties voldoen aan de vraag naar specifieke netwerkprestatiekenmerken, zoals deterministische load-balancing, line-rate transmissie, congestiebeheer en no drop-kenmerken.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht