Industry Wire

Geplaatst door IBM

Coca-Cola European Partners tekent een meerjarige overeenkomst met IBM om haar strategische transformatie te versnellen met Hybrid Cloud

London, 11 August 2020 – Coca-Cola European Partners (CCEP), ’s werelds grootste Coca-Cola-bottelaar op basis van omzet, heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met IBM (NYSE:IBM) om de transformatie naar een open hybride Cloud omgeving te versnellen met Red Hat OpenShift en Red Hat Enterprise Linux. Daarmee wil het de operationele kosten verlagen, de IT-veerkracht vergroten en beter gebruik maken van analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Op die manier krijgt CCEP verbeterde zakelijke inzichten in haar dagelijkse activiteiten en kan het een betere service bieden aan haar miljoenen klanten.

Een hoofdprioriteit voor CCEP is het stroomlijnen van haar bestaande IT-infrastructuur om een platform te creëren voor gestandaardiseerde bedrijfsprocessen, gegevens en technologie. Dat moet zorgen voor een springplank voor het gebruik van data-analyse, IoT- en AI-technologieën om nieuwe inzichten te bieden en efficiëntie te stimuleren in al haar activiteiten.

Als onderdeel van de overeenkomst helpt IBM Services, met zijn diepgaande branchekennis, CCEP transformeren naar een IBM hybride Cloud omgeving beheerd door IBM, inclusief het gebruik van IBM Public Cloud en verschillende grote SAP-workloads. IBM voorziet CCEP ook van een geconsolideerd overzicht en één enkel controlepunt over zijn volledige IT-infrastructuur.

Peter Brickley, Chief Information Officer van Coca-Cola European Partners, zegt: “Onze succesvolle samenwerking met IBM heeft ons het vertrouwen gegeven om de volgende stap te zetten met onze strategische Cloud-first benadering voor digitale transformatie. Het portfolio van IBM’s hybride Cloud architectuur in combinatie met Red Hat OpenShift geeft ons de flexibiliteit om verschillende openbare Cloud platformen te optimaliseren op basis van onze toekomstige behoeften.”

“Nu bedrijven overstappen op de Cloud, begrijpen we dat iedere branche en klant unieke zakelijke behoeften heeft bij die overstap. IBM is verheugd om Coca-Cola European Partners mee te nemen in dit volgende hoofdstuk van haar Cloud journey en gaat een sectorspecifieke oplossing leveren terwijl CCEP bedrijfskritische workloads naar de Cloud kan migreren,” aldus Luq Niazi, General Manager Global Distribution Sector & Global Managing Director Consumer Industries. “Door IBM te selecteren vanwege haar hybride Cloud omgeving en branchekennis en ervaring, begint CCEP aan zijn journey met een open en veilige cloudarchitectuur die voor een grotere digitale vooruitgang zal zorgen.”

IBM zal CCEP helpen met het moderniseren van haar IT-omgeving door Red Hat Enterprise Linux te gebruiken als een open standaard en een kosteneffectief platform. De hoeksteen van die transitie is Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide Kubernetes platform in de branche, waarmee CCEP onmiddellijk kritieke applicaties kan bouwen en die op de openbare Cloud van IBM kan draaien. IBM’s mogelijkheid voor Multicloud Management wordt aangewend om de legacy systemen, Private en Public Clouds, te integreren en te beheren vanaf één dashboard.

IBM en CCEP begonnen de transformatie naar de Cloud in 2018, toen IBM met succes één derde van de zakelijke workloads van CCEP verplaatste van een speciaal Amerikaans datacenter naar de IBM Cloud in Europa.

Red Hat en OpenShift zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Red Hat, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen.

Over Coca Cola European Partners 

Voor meer informatie bezoek: www.cocacolaep.com/

Over IBM Cloud 

Voor meer informatie bezoek: www.ibm.com/cloud/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht