Industry Wire

Geplaatst door Connect+ Group

Connect+ brengt warehousing activiteiten over naar nieuwe Ghent Logistic Campus

BRUGGE – Connect+ Group verhuist haar logistieke activiteiten van Brugge naar het nieuwe Ghent Logistic Campus in de haven van Gent. Het bedrijf, een omnichannel platform dat het resultaat is van een verregaande samenwerking tussen meer dan 200 merken die in de markt worden gezet door onder andere Exellent, Selexion, Expert, CompuDeals en Connect Pro, en dit binnen een netwerk van meer dan 1000 retailers, zet daarmee een nieuwe stap binnen de uitrol van haar groei- en toekomstplan. “Door te verhuizen naar een groter logistiek pand, kunnen we onze vakhandelaars de garantie bieden hun marktpositie te behouden en zelfs te vergroten,” aldus CEO Gert Van Gestel. Voor de uitwerking van de nieuwe logistieke activiteiten slaat Connect+ de handen in elkaar met Bleckmann. De hoofdkantoren van het bedrijf blijven wel in Brugge gevestigd.

Versnelling in 2020
2020 was een speciaal jaar. En dat was voor de Connect+ Group niet anders, zij het met een uiterst positieve uitkomst voor het bedrijf. In een jaar waar e-commerce hoge toppen scheerde, stond ook Connect+ klaar om mee op de versnellende digitale trein te springen. Zo kon de onderneming in tijden van coronacrisis alsnog de juiste ondersteuning bieden aan haar vakhandelaars, actief binnen de Electro, IT en Telco, opdat deze hun marktpositie konden behouden en in vele gevallen zelfs konden vergroten. Eén nadeel van dat succes: Connect+ werd al snel geconfronteerd met een te kleine logistieke capaciteit.

“In 2020 verwerkten we niet enkel een groter volume dan ooit tevoren, ook het aantal verwerkte stuks per dag steeg naar absolute recordhoogtes, waardoor onze opslagruimte vaak overvol kwam te staan. Om de concurrentie met de grootwinkelbedrijven en internetreuzen te blijven voeren, en onze vakhandelaars de beste omnichannel service te kunnen blijven bieden, hebben we besloten onze warehousing activiteiten over te brengen naar een nieuwe, grotere locatie in de haven van Gent: Ghent Logistic Campus. Zo verhogen we niet enkel onze eigen capaciteit, ook onze partners krijgen meer ruimte en versnelling in processen aangeboden,” vertelt CEO Gert Van Gestel.

Bleckmann Services, een nieuwe samenwerking
Voor de uitbating van het nieuwe logistieke center, gaat Connect+ samenwerken met Bleckmann, dat deel uitmaakt van de nog grotere Netlog Logistics Group. “Door onze krachten te bundelen met Bleckmann kunnen we vandaag en in de toekomst gebruik maken van zeer performante IT systemen. Daarnaast zijn ook een doorgedreven technische knowhow van omnichannel logistiek en hun inspanningen om deze voortdurend te blijven verbeteren, doorslaggevende redenen geweest tot samenwerking,” aldus Van Gestel. Onder de naam Bleckmann Services, bundelen beide bedrijven de krachten om de dagelijkse werking van de nieuwe logistieke unit zo vlot mogelijk te doen verlopen.

Ghent Logistic Campus, voet in de Gentse haven
Medio 2021 zullen de huidige logistieke activiteiten van Brugge overgebracht worden naar de nieuwe locatie in de Gentse haven. Daar realiseerde Heylen Warehouses de afgelopen maanden de eerste fase van de bouw van de Ghent Logistic Campus, die 145.994 m2 groot zal zijn en op een terrein van 24,9 ha ligt. “Een ideale locatie aan het water met een unieke strategische ligging én een brede ontsluiting naar één van de dichtstbevolkte gebieden van Europa, waar de meeste consumenten zich bevinden, alsook enorm veel koopkracht is. Initieel zullen we ons vestigen in een unit van 20.000 m2 groot, met de mogelijkheid om in een latere fase verder uit te breiden naar een vestiging van 30.000 m2.”

Versterken van de vakhandelaar
Connect+ ambieert in eerste instantie de gezamenlijke activiteiten van zowel de groep, als van de vakhandelaar verder uit te bouwen en zo het omnichannel ecosysteem van de toekomst te realiseren. Daarbij worden de service en kwaliteit die de vakman biedt gekoppeld aan een performant logistiek systeem, kan de omnichannel belofte naar de eindconsument worden waargemaakt, alsook de marktpositie verstevigd. “Het is ons doel om vooral onze vakhandelaar sterker en beter op de markt plaatsen. Dit door hem de mogelijkheid te bieden zijn troeven van service, advies en nabijheid te koppelen aan de grootste voorraad van premium producten. Met dit nieuwe omnichannel platform bieden we onze lokale vakhandelaars de meest performante ondersteuning om het beste uit on- en offline shoppen te halen en te kunnen opboksen tegen de pure online spelers en marktplaatsen. Dit nieuwe logistieke centrum zal niet enkel state of the art dienstverlening verzorgen, het zal vakmannen ook de grootste beschikbare voorraad bieden binnen de Benelux,” aldus Van Gestel.

ABOUT THE COMPANY
Over Connect+ Group
Connect+ Group is een omnichannel platform dat het resultaat is van een verregaande samenwerking tussen meer dan 200 merken die in de markt worden gezet door onder andere Exellent, Selexion, Expert, CompuDeals en Connect Pro, en dit binnen een netwerk van meer dan 1000 retailers. Ze bieden consumenten en KMO’s een groot netwerk van retailers die het beste van twee werelden combineren: de kracht en transparantie van het internet en de service en loyaliteit van echte vakmensen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht