Industry Wire

Geplaatst door Xiaomi

Connectiviteit opnieuw gedefinieerd: Xiaomi debuteert “Human x Car x Home” op MWC 2024

Barcelona, Spanje, 28 februari 2024 – Xiaomi introduceert haar onlangs aangekondigde “Human x Car x Home” slimme ecosysteem wereldwijd tijdens MWC Barcelona 2024. Deze introductie definieert de grenzen van technologie-integratie opnieuw. De Xiaomi SU7, die een integraal onderdeel vormt van het slimme ecosysteem “Human x Car x Home”, debuteert op het internationale podium. Het biedt een blik op Xiaomi’s baanbrekende visie voor een intelligente toekomst waarin alle gebruikersbehoeften naadloos worden vervuld binnen één slim ecosysteem.

“Bij Xiaomi zal technologie altijd gericht zijn op de mens. Onze innovatie wordt in de eerste plaats ontworpen op basis van de behoeften van onze gebruikers. “Human x Car x Home” belichaamt dit, onze toewijding aan het bieden van uitgebreide, betere verbonden ervaringen. Door mensen, auto’s en huizen te integreren, willen we een end-to-end interconnectiviteit creëren die verder gaat dan alles wat vandaag de dag beschikbaar is,” aldus Daniel Desjarlais, Director of Communications Xiaomi International. “We nodigen MWC-deelnemers uit om uit eerste hand te ontdekken hoe Xiaomi’s visie futuristische concepten omzet in realiteit door te veranderen hoe we met elkaar in verbinding staan.”

Ook werden de onlangs gelanceerde Xiaomi 14 Series en Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 tentoongesteld, samen met een verscheidenheid aan geavanceerde AIoT-apparaten die klaarstaan om de smart living-ervaring te verbeteren. De Xiaomi Imagery Technology area biedt een kijkje van dichtbij bij de integratie van Leica’s state-of-the-art lenstechnologie in Xiaomi-smartphones, terwijl CyberDog 2, Xiaomi’s brede portfolio demonstreert aan bezoekers.

Bevorderen van uitgebreide interconnectiviteit
Xiaomi’s overgang van “Smartphone x AIoT” naar het “Human x Car x Home” slimme ecosysteem brengt persoonlijke apparaten, smart home-producten en auto’s samen. Dit vergemakkelijkt naadloze connectiviteit van hardware-apparaten, realtime coördinatie, stimuleert de vooruitgang en bevordert de samenwerking met partners uit de industrie. Dit proactieve ecosysteem is ontworpen met een visie om zich naadloos aan te passen aan de behoeften, zowel de huidige als de toekomstige.

Xiaomi HyperOS is meer dan alleen een open-source technologische vooruitgang en bevat systeeminnovaties die zijn ontworpen om ongehinderde samenwerking tussen apparaten te bevorderen en consistente werking te garanderen op alle gebieden van Xiaomi’s geïntegreerde smart-life platform. Als de basis van het “Human x Car x Home” slimme ecosysteem, integreert het meer dan 200 productcategorieën met 600 miljoen apparaten wereldwijd, en dekt het meer dan 95% van de gebruikersscenario’s.¹ Door samen te werken met partners, ontwikkelaars en fabrikanten over de hele wereld, zal Xiaomi HyperOS het ecosysteem in staat stellen om een breed scala aan mogelijkheden te ontsluiten en te benutten.

Het eerste product van Xiaomi EV, de langverwachte Xiaomi SU7, wordt gepositioneerd als een “full-size high-performance eco-technologische sedan” die grenzen verlegt op het gebied van prestaties, integratie van ecosystemen en mobiele smart space. Naast het ontwerp van de Xiaomi SU7 heeft Xiaomi vijf EV-kerntechnologieën ontwikkeld: E-Motor, CTB Integrated Battery, Xiaomi Die-Casting, Xiaomi Pilot Autonomous Driving en Smart Cabin. Gesteund door een monumentale investering van meer dan CNY 10 miljard RMB in R&D en een wereldwijd team van meer dan 3.400 ingenieurs en 1.000 technische experts op belangrijke gebieden, heeft Xiaomi een uitmuntend voertuig geproduceerd.

Mobile Imaging Mastery verkennen
Xiaomi gelooft in innovatie waarbij de mens centraal staat en streeft ernaar gebruikers betere en intuïtievere mobiele fotografie-ervaringen te bieden, terwijl de ontwikkeling van mobiele imaging voortdurend wordt gestimuleerd. Door de strategische samenwerking met Leica heeft Xiaomi de essentie van beeldvorming onderzocht en het domein van professionele humanistische fotografie verder ontwikkeld. In de Xiaomi Imagery Technology area wordt de Xiaomi 12S Ultra, de eerste smartphone die door beide bedrijven gezamenlijk is ontwikkeld, getoond naast andere smartphones.

De samenwerking tussen Xiaomi en Leica heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de oprichting van het Xiaomi-Leica Optical Institute, waardoor aanzienlijke vooruitgang is geboekt in beeldverwerkingstechnologie en nieuwe normen zijn gesteld voor de fotografische gebruikerservaring. De onlangs gelanceerde Xiaomi 14 Series, met Leica Summilux optische lenzen, is zorgvuldig ontworpen met een oplossing voor een volgende generatie optische systemen. Dit biedt ongeëvenaarde fotografiemogelijkheden die uitblinken in alle omstandigheden en scenario’s.

Robotica en uitmuntende productie uitbreiden
Tijdens MWC presenteert Xiaomi een geavanceerde bio-geïnspireerde viervoeterrobot, CyberDog 2. Deze robot is ontworpen om bewegingen, uiterlijk en interactie van een echte hond na te bootsen. Deze robot, die gebruik maakt van 19 sensoren voor zicht, tastzin en gehoor, is ontworpen om de bewegingen, het uiterlijk en de interacties van een echte hond na te bootsen. Dit illustreert Xiaomi’s pioniersgeest en toewijding om de grenzen van de robotica te verleggen. De open-source aard van de technologie ligt ten grondslag aan een ecosysteem dat geschikt is voor maatwerk en programmering, waardoor ontwikkelaars onbeperkte creatieve mogelijkheden hebben.

Naast baanbrekende technologische producten blijft Xiaomi de fabricage herdefiniëren en positioneert het bedrijf zijn slimme fabriek in de voorhoede van industriële innovatie. In deze centra van technologische transformatie staan flexibiliteit, operationele efficiëntie en precisie centraal. De oprichting van Smart Factory Phase II in het Changping District in Beijing onderstreept Xiaomi’s niet aflatende inzet om ongeëvenaarde kwaliteit en baanbrekende innovatie direct aan de consument te leveren.

Bouwen aan een duurzame toekomst
Xiaomi zet zich niet alleen in voor het leveren van hoogwaardige en duurzame producten en diensten aan gebruikers over de hele wereld, maar plaatst milieubescherming en duurzame ontwikkeling ook in het middelpunt van zijn bedrijfsstrategie. Xiaomi heeft gezworen om in 2040 CO2-neutraal te zijn en heeft transparantie getoond in zijn milieu-inspanningen door tijdens COP28 zijn eerste whitepaper over klimaatactie te publiceren.

Deze belangrijke mijlpalen sluiten aan bij Xiaomi’s actieve betrokkenheid bij belangrijke duurzaamheidsinitiatieven, zoals het GE100%-initiatief, het pleiten voor wijdverspreide toepassing van hernieuwbare energie en een robuust recyclingprogramma voor elektronisch afval. Ter ondersteuning van zijn missie om duurzaam te opereren, heeft Xiaomi een circulair economisch model aangenomen met het doel om 38.000 ton elektronisch afval te recyclen van 2022 tot 2026. Deze gezamenlijke inspanning illustreert Xiaomi’s holistische benadering van het overbruggen van de kloof tussen high-tech oplossingen en ecologische duurzaamheid, waardoor de rol van de tech-industrie in het bevorderen van een duurzame toekomst een nieuwe vorm krijgt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht